Brexit: Pamela Anderson nazvala glupim odluke britanske premijerke

Piše: Redakcija

Glumica Pamela Anderson uputila je oštre kritike na račun britanske premijerke Theresae May nazvavši glupim njeno rješenje o pitanju “Brexita” koje je jedna od glavnih tema na svjetskoj političkoj sceni. Poznata glumica rekla je da bi EU trebala biti reformisana, kao i da bi ona “zaista podržala Ujedinjeno Kraljevstvo u pokušajima da napravi alternativu Europi” prenosi američki mediji.

-Sporazum koji je predložila Theresa May ne nudi takvu alternativu. Našalila sam se da sam uvjerena da bih uspjela da pregovorima obezbijedim bolje uslove od ovog glupog sporazuma. Pregovarala sam sa Hollywoodom decenijama. Snašla bih se sa Michelom Barnierom, glavnim pregovaračem EU za Brexit- izjavila je Anderson.

Posljednjih nekoliko mjeseci, Pamela je postala politički aktivna često u javnosti iznoseći svoje stavove i mišljenja o aktuelnim političkim temama u svijetu. Prije održavanja predsjedničkih izbora u Francuskoj, glumica je dala podršku ljevičarskom kandidatu Jean-Luc Melenchonu, kada je britansku premijerku nazvala “najgorom premijerkom u historiji”.

Pročitajte još