Foklandska ostrva: Na prodaju ostrvo prepuno pingvina i ovaca

Piše: Redakcija

Jedno od Foklandskih ostrva u Južnoj Americi, Pebble, ovih dana stavljeno je na prodaju, a sem teritorije samog ostrva na prodaju je i veliki broj pingvina, 42 vrste ptica, morski lavovi te stado od 6 hiljada ovaca. Jedan od potomaka prvih vlasnika ostrva Sam Harris izjavio je kako je došlo vrijeme da ostrvo dobije novog vlasnika.

-To je nevjerovatno mjesto ali, nažalost, za nas je postalo preteško da njim upravljamo- rekao je Harris.

Tokom prethodnih godina, porodica je prodala i ostala ostrva na Foklandima koja su se nalazila u njihovom vlasništvu. Zanimljivo je da niko od vlasnika već duže od 50 godina ne živi na ostrvu Pebble, a njim sada iz Velike Britanije upravlja Samova majka.

-Svi članovi porodice su imali priliku da obiđu ostrvo, sva unučad su bila tamo, sa svom djecom i njihovim muževima i ženama. Moja supruga i ja smo išli 2011. godine. Razmišljali smo o tome da se preselimo na ostrvo, ali onda smo dobili djecu. Nije nam bilo lako da donesemo odluku o prodaji, ali moji roditelji više nisu u mogućnosti da vode računa o ostrvu. Bit će teško reći zbogom- izjavio je Sam.

Ostrvo je dugo 32 kilometra, šest kilometara je široko i treće je po veličini na Foklandima. Ima mini-planinski vijenac, kilometre obale, litice i šljunkovitu plažu, po kojoj je i nazvano.

https://www.instagram.com/p/dmWXFnEuHP/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti