Sean Penn: Život glumca na granici droge, nasilja i kriminala

Piše: Redakcija

Holivudski glumac Sean Penn posljednjih nekoliko godina jedan je od najvećih kritičara aktuelne američke administracije, a često je dolazio u sukob sa visokim zvaničnicima SAD, zbog čega je policija bila čest gost u njegovom domu. Ipak, svoj buran i raskalašan način života pratio ga je tokom karijere, a često je i sam bio hapšen zbog nasilničkog ponašanja i konzumiranja narkotika. Svoje nasilničko ponašanje nije mogao suzbiti, a tokom četvorogodišnjeg braka sa pjevačicom Madonnom, punio je naslovnice tabloida. Droga, alkohol i svađe obilježile su ovu burnu ljubavnu vezu, koja je u pojedinim trenucima mogla okončati tragično. Nakon razvoda, bivši supružnici često su putem štampe optuživali jedno drugo za katastrofalan brak.

Glumac koji se proslavio ulogama u filmovima “Mystic River” i “Milk” iznenadio je cjelokupnu javnost kada je 2016. godine kao novinar magazina “Rolling Stone” uspio nešto u čemu su mnogi novinari mogli samo da mu zavide. Sjajni glumac je sa TV ekipom na teritoriji Meksika na nepoznatoj lokaciji napravio intervju sa najtraženijim svjetskim bjeguncem Joaquinom Guzmanom, poznatijim kao “El Chapo”, vođom najokrutnijeg i najpoznatijeg meksičkog narko kartela koji je direktno umješan u ubistva par hiljada ljudi na teritoriji Meksika i SAD. Krunisani kralj kokaina ugostio je Penna na nepoznatoj lokaciji, a ubrzo nakon što je intervju objavljen, meksička policija je uhapsila Guzmana, nakon čega su priznali kako su tajno prisluškivali Penna koji ih je “ovdeo” do “El Chapa”.

Svoj nemirni duh Penn nije mogao obuzdati ni kada se prije par godina sukobio sa autorima animirane serije “South Park” koje je u nekoliko navrata nazvao pogrdnim imenima jer su u jednoj od svojih epizoda upravo iskoristili njego lik kako bi se našalili sa svojom publikom. Penn se prije dvije godine našao u sred skandala kada je raskinuo vjeridbu sa glumicom Charlize Theron nakon čega je ubrzo stupio u vezu sa Leilom George, glumicom koja je od Penna mlađa 32 godine.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti