Numerološki horoskop za septembar

Piše: Redakcija

1
Ključni termin za ovaj mjesec je stres. Što se tiče finansija i erotskih dešavanja, u ovom mjesecu, daleko su vam naklonjenije okolnosti nego ostalim brojevima. Ovaj mjesec bioritamske jedinice stavlja u polje materijalnog bogatstva i uspjeha. Može se reći: sva vrata će vam biti otvorena. Ne budite lijeni da uskladite želje i trenutne mogućnosti i shodno tome ispišete najbolji akcioni plan, kako to kažu u poslovnom svijetu. Vaše organizacione sposobnosti u predstojećem mjesecu bit će na vrhuncu. Razmislite koje vrijednosti vas izdvajaju od drugih i iskoristite taj moment da postanete veoma bitna osoba u oblasti u kojoj djelujete. Skladno uloženom trudu dobit ćete i priznanja. Ne zaboravite da kako djelujete, tako će vam se i vratiti.
Ukoliko ovu moćnu energiju broja 1 koristite u pozitivne svrhe, možete da postignete mnogo. U suprotnom možete upropastiti sve. Zdravlje će vam biti dosta dobro, dok će vaša energičnost i izdržljivost biti na zavidnom nivou. Zato je ovo pravi trenutak za akciju, nemojte se predomišljati već djelujte. Djelujte isključivo u skladu sa humanim zakonima. Ovo je dobar mjesec za pobjede u sudskim parnicama. Vaši seksualni apetiti bit će jači i izraženiji nego inače i samo praćeni duhovnom potrebom (ljubav!) donijet će vam pregršt zadovoljstva. Pratite ritam svog srca i ne bojte se. Jedna će Osmica sve učiniti da vam se nametne i pronađe mjesto u vašem srcu, imajte to u vidu ako ste zadovoljni sa stalnim (trenutnim) partnerom.
Finansije: lijep uspjeh vam stoji od ugovora koji su vezani za direktnu zaradu i dobitak. Ne kalkulišite sa tuđim novcem, jer bi vam se moglo desiti da se „prekombinujete“ i da upadnete u probleme.

2
Ključni pojam za ovaj mjesec je želja za pomaganjem drugima.  Ovaj mjesec je specifičan po tome što uloženi napor neće dati, ni izbliza, rezultate na koje ste navikli. Nalazite se pred vratima velikog čišćenja. Dok pospremate generalno svoj život vodite se unutrašnjim osjećajem. Sve što čini vaš život, do najmanjih sitnica, stavite na pravo mjesto. Ovo je godina i mjesec vaših završetaka, oslobađanja i opraštanja od svega što ćete svjesno odbaciti kako bi u sljedeći devetogodišnji ciklus ušli bez tereta.
Vrijedno i predano radite, jer je ovaj mjesec savršen da se oslobodite svega što vam je beskorisno. Zapitajte se šta je to što smeta, čini da se osjećate loše, šta je to što vas boli, pogađa, koči u napretku. Bilo da su to obrasci ponašanja, predmeti koji vas okružuju, ljudi, neprijatne situacije koje se ponavljaju; mijenjajte ih, odbacujte i selektivno odabirajte samo ono što vama prija. Radite sve sa ciljem da vama bude bolje. Sumirajte svoj život u prethodnih devet godina, završavajte započeto, ali se ne preporučuje se da započinjite ništa novo, makar do oktobra. Značajan uspjeh vas očekuje jedino na starom dobro razrađenom poslu. Kroz postejeću ljubav i stara prijateljstva, budite iskreni prema sebi i mijenjajte stara razmišljanja, postulate koji vam ništa dobro nisu donosili. Ako vam nisu do sada činili dobro, neće ni nadalje, budite uvjereni. Ovo nije godina kao ni mjesec za početke, tako da osobe koje uđu u vezu postoji mogućnost da veza ili kratko potraje ili da ne bude kvalitetna. Ove godine iskoristite da okončate sve što je bilo loše, pa makar to bila i vaša veza jer je 7 godina oslobađanja od stega. U godini i mjesecu broja devet razvodi se lako prebole, prebrode i najčešće pozitivno utječu na vašu budućnost. Trgnite se pod hitno i počnite sa mijenjanjem načina života, kako bi rasterećeni, bezbrižni i optimistični ušli u naredni ciklus. Na ljubavnom planu jedna će devetka pokušati da napravi mjesto u vašem srcu i neće birati sredstva da ostvari to. Na finansijskom planu najviše ćete postići ako posjedujete neku vještinu u kojoj ste se do sada isprobali. Nema mjesta vašim brigama ukoliko ste vrijedni i ne odbijate šanse koje vam se ukazuju.

 3
Ključne riječi za ovaj mjesec su: impulsivnost, ekstrovertnost, početak i brzina u svakom pogledu. Šta reći nego: uloga u kojoj se dobro snalazite i koju priželjkujete. Višak adrenalina koji će uslijediti dovest će do pojačanog stresa koji bi vam mogao oboriti imunitet i dovesti do respiratorne infekcije. Pokušajte s popodnevnim, kraćim odmorom, da „napunite baterije“ i tako prevaziđete ostatak dana. Ovaj mjesec će biti dobar za neki početak, bilo da se radi o ličnom, bilo o profesionalnom planu. Nezaposleni bi mogli, ako im se još neke kockice uklope, da započnu posao i da okrenu novu stranicu u životu. U ovom mjesecu, u vašem okruženju, bit će dosta Jedinica i od njih će dosta zavisiti vaš uspjeh. Ipak, aktivan pristup rješavanju svih problema, svakako, dobitna je kombinacija za vas. Ovo je godina i mjesec kada ćete uživati u sopstvenoj kreativnosti i osjećati se svrsishodno. Vaša mašta zablistat će na pozornici broja 1, u kome se nalazite u 2014. godini. Isto tako u punom sjaju zaigrat će vaša moć uzvišenog razmišljanja, smisao za humor, sposobnost da se igrate riječima, kreativnost bioritamskih trojki probudit će se iz dubokog sna.
Vaš unutrašnji alarm će se oglasiti jer je ovo najvažnija godina i mjesec u devetogodišnjem ciklusu. Pruža vam se dragocjena prilika da se reprogramirate, da udarite temelje za budućnost. U ovom mjesecu vi kreirate svoju budućnost.
Činite tako što ćete započinjati sve što poželite da se nađe u vašem životnom iskustvu u budućnosti. Sanjajte velike snove, jer ovo je vrijeme u kome se čuda događaju.
Bit ćete raspoloženi za sve, imat ćete osjećaj kao da ste se ponovo rodili. Koristite kvalitetno svoje vreijme tako što ćete odmah ustanoviti koji su vaši ciljevi, napravite sopstveni plan i utvrdite svoje prioritete. Posvetite dovoljno vremena razmišljanju kako biste voljeli da izgleda vaš život, kako zamišljate da izgleda život u kome je sve kako vi želite. Neka vas u ovom procesu stvaranja vodi istina i odlučite da uvijek imate jasan uvid u ono šta želite, jer ćete morati da donosite ozbiljne odluke. Posijte dobro i zdravo sjeme u svim segmentima svog života i očekujte najbolje ishode.
Ukoliko ste u dugoj vezi, postoji velika mogućnost da ćete je ozvaničiti brakom. Ukoliko ste sami i želite da započinjete vezu, bit će to sa do sada vama nepoznatom osobom broja 5,6 ili 9. Na finansijskom planu, ako trenutno ne stojite solidno, imajte u vidu staro pravilo: Trojke mnogo brzo izlaze iz puberteta i siromaštva.

4
Ključni pojmovi za ovaj mjesec su: nesigurnost i strepnja za materijalnu bezbjednost. Vaša osobina da sve organizujete, unaprijed isplanirate i disciplinovano se držite zacrtanog puta može otežati vaše predstojeće putovanje kroz sudbinsku godinu i mjesec. Ovaj mjesec predstavlja vrijeme koje je daleko više obojeno vašim osjećanjima, nego riječima. Tako da vas ne čudi što mnoge stvari nećate moći sebi da objasnite ako krenete putem analize misli, riječi i djela. Vaše polje jasnoće, uspjeha, napretka u narednom mjesecu nalazi se u vašim osjećanjima. Što prije pažnju preusmjerite i date primat osjećanjima i napustite logičke alatke, brže ćete se i lakše kretati kroz životna iskustva.
U ovoj, za vas sudbinskoj, godini i mjesecu nećete imati potpunu kontrolu nad sopstvenim životom. Dešavat će vam se sve što je zapisano u vašoj knjizi života. Sve što ste do sada posijali, vi ćete u ovom mjesecu žnjeti. Vaše polje nesvjesnog postaje jako i dominantno; ako pažljivo pratite iskustva kroz koja ćete u narednom periodu prolaziti, imat ćete jasan uvid kakvog je kvaliteta ono što ste posijali. Ovo je mjesec izazova, pa budite spremni da na svim poljima vaši temelji budu testirani.

Možda je vrijeme da malo usporite, čak da u neko vrijeme pritisnete i pauzu. Vaš primarni zadatak je da naučite šta je to strpljenje, takt, diplomatija, senzitivnost. Samo sopstvenim strpljenjem i saradnjom sa drugim ljudima nastavljate uspješno sve što ste započeli prošle godine. Kada god uključite druge ljude u bilo šta što radite, dosta ćete olakšati sebi i sve će se lagano odvijati, baš onako kako bi trebalo.
Afirmacija za početak svakog dana u ovom mjesecu glasi: Divno se osjećam! Ovo je vrijeme osjećanja i zahtijeva od vas da se opustite. Opustite se odmah, to je za vaše najveće dobro. Dosta šetajte, pijte dosta vode, često se kupajte, to će vam jako prijati. Uživajte u muzici. Bit ćete pojačano senzibilni, pa postoji velika šansa da vas posjete vaši strahovi. Olakšajte sebi i prepustite se sudbinskom toku. I sami znate da što ste krući, to ste i lomljiviji, zato birajte da budete fleksibilni.
Na ljubavnom planu, ako ste sami, može vas privući neka dvojka, ali ta veza nema sjajnu perspektivu, jer je ovo godina oslobađanja, a ne vezivanja. Na finansijskom planu dobro ćete funkcionisati u tandemu sa provjerenim partnerom. Skloni ste ekstravagantnom trošenju, imajte to u vidu i korigujte.

5
Ključne riječi za ovaj mjesec su: optimizam i komunikacija. Pamtit ćete 2014. godinu, a najviše ovaj mjesec u njoj, kao jednu od svojih najprosperitetnijih godina. Kada se za izvjesno vrijeme osvrnete na nju, imat ćete pravu sliku o njenoj prosperitetnosti. Ovo je mjesec u kome ćete doživjeti radost kroz kreativnost. Od vas se traži samo da budete radosni, veseli, vedri. Prvi vaš zadatak je da pronađete radost duha unutar vas. Sljedeći zadatak je da zarazite sve oko sebe sopstvenim optimizmom. Izgovarajte pozitivne, lijepe riječi, budite radosni dok širite optimizam oko sebe. Ova godina je idealna za vašu radoznalu prirodu, koja kroz stalne promjene želi da doživi od svega pomalo.
Vaš društveni život bit će izuzetno aktivan i vaše predstavljanje sebe bit će originalno, jako, upečatljivo. Možete se osjetiti uznemireno i nestrpljivo. Dobra vijest je da niko to neće primijetiti sem vas, a loša vijest je da ste izgubili kontrolu nad svojim emocijama. A ne zaboravite koji je vaš najvažniji cilj za ovaj mjesec (naravno i ovu godinu), upravo da preuzmete kontrolu nad sopstvenim emocijama. To nije nimalo lak zadatak, ali nije i nerješiv.
Zapitajte se šta je to što vam najviše privlači pažnju, šta je to što jako želite u svom životu i usmjerite svu svoju energiju ka tome. Da li je ovo pravo vrijeme za ljubav? Svakako. Ovo je ustvari mjesec ljubavi! Otvorite svoje srce, gajite najljubavnije emocije u sebi i tako ćete doživjeti sjajna ljubavna iskustva. Iako od svih brojeva težite Petici, sva je prilika da će Trojka uspjeti da pronađe mjesto u vašem srcu.
Ukoliko ste u braku javit će vam se apsolutna želja da obnovite vaš ljubavni odnos i da ga maksimalno obogatite. Ukoliko ste slobodni, u potpunosti se predajte mislima o ljubavi i tako pripremite da baš u vaš u život uplovi savršeni ljubavni partner. Vaš ljubavni san ima velike šanse da postane vaša stvarnost! Ako iskoristite prilike koje vam se ukažu, na ovaj mjesec (i ovu godinu) gledat ćete kao na godinu uspjeha na poslovnom planu, godinu dovoljnog priliva novca, i povoljnih ulaganja. Također, pamtit ćete ovaj period po dobroj komunikaciji, druženju, po novim kontakatima bitnim za vašu budućnost i ljubavnim događanjima.
Vaše emocije bit će jake, intenzivne, stoga ne zaboravite da se što više odmarate, regenerišete, kad osjetite da treba zastanete, parkirajte auto pored puta. Dozvolite sebi da obnovite i napunite energiju koju će duša nemilice trošiti na sebe. Ako ne stavite kočnicu i ne odmorite se; očekujte umor, stres, preopterećenost, nervozu i bolest! Također, očekujte emocionalnu napetost, kao najveću neprijatnost, jer će organizmu manjkati energija. Na finansijskom planu moguć je veći priliv, ali i odliv novca, nepredvidljivost je ključna karakteristika.

 6

Ključne riječi za ovaj mjesec su: odgovoran pristup životu i praktične aktivnosti. Radit ćete više nego u bilo kom mjesecu u ovoj godini. Ulazite u carstvo četvorke koja vas stavlja u ograničen prostor djelovanja. Ovaj mjesec vam postavlja iznova i iznova granice vašeg djelovanja. Ova godina, posebno ovaj mjesec, simbolizuje stalnost, stabilnost i uspjehe praćene naporima. Uvijek će pred vas postavljati novu prepreku i staviti vas u situaciju da ako hoćete dalje da morate da je savladate. Zamislite trku na 800 m s preponama: ovo je takav mjesec za vas.
Vi ste učenik strogog i zahtjevnog učitelja Saturna koji radi u vašu korist, u namjeri da napredujete. Prvi vaši idealni koraci u ovom mjesecu bili bi da odlučite da se disciplinujete, da budete spremni na ograničenja i uspjehe koji ne donose lavovsku nagradu. Zatim zadajte sebi zadatak da naučite sve što možete u vezi tačnosti i držanja obećanja. Iznađite načine da postanete djelotvorni. Sve svoje ideje i želje zapišite na papir.
Ove godine, posebno ovaj mjesec, od vas se traži posvećenost. Da biste ubirali plodove uspeha, sve morate dobro da isplanirate, organizujete u skladu sa vašim ciljevima. Budite ozbiljni jer sada bi trebalo da postavite čvrste oslonce svojim ciljevima i onom što želite da traje u budućnosti. Sva zarada u ovom mjesecu bit će potrošena na stvari koje vam donose udobnost i uživanje, uostalom vi ste poznati kao broj kome gomilanje novca najmanje znači.
Ne štedite sebe previše, dato vam je dosta energije za poduhvate. Nemojte previše brinuti o zdravstvenom stanju, mada ćete osjećati razne zdravstvene tegobe. Bit ćete bolešljivi, od prehlada pa nadalje, ali to je cijena prelaska granica vaše fizičke izdržljivosti i stresa koji vam obara imunitet. Septembar vam donosi mogućnost sklapanja braka ili ako ste u braku očekujte prinovu. Slobodni bi lako mogli naći srodnu dušu u nekoj Četvorki. Uvedite praktično u sve vidove vašeg života i očekujte uspjeh!

 7

Ključne riječi za ovaj mjesec su: pokretljivost i komunakitivnost. Poslije veoma statičnog prošlog mjeseca, kod vas se budi želja za pokretom, komunikacijom i pojačanim druženjem. Dobro je to jer će doprinijeti rastjerivanju tmurnih misli koje su znale i u depresiju da vas odvedu. Vašu zatvorenost i introvertnost iz prethodnog mjeseca zamijenit će želja za što većim druženjem koje će imati za cilj ostvarenje tendencije: biti u centru pažnje. Dobrodošli u jedan od najljepših mjeseci u ovoj godini. Bioritamske sedmice su otmjene osobe koje zrače plemenitošću. Godina, a ovaj mjesec ponajviše,  u znaku je avanture i proboja u nova polja izazova i rasta. U ovom mjesecu ćete shvatiti ili potvrditi da ste nenadmašni i da baš sve možete.
Putovat ćete većinu svog vremena raznovrsnim putevima, kako unutrašnjim, tako i spoljašnjim. Iskoristite savršenu poziciju i proširite vaša čula. U ovoj godini, posebno u ovom mjesecu, vaš najvažniji zadatak je da obećate sebi, da ćete svakog dana uraditi neku novu stvar, bez obzira koliko ona nevažno izgledala.
Ne propustite da ove godine i ovog mjeseca, posebno, promovišete sebe ili svoje projekte jer će vas ljudi primijetiti po entuzijazmu. Osjetit ćete slobodu, rasterećenost, olakšanje. Uživajte i upoznajte svijet oko sebe jer naučeno u ovom periodu postaje trajna korist koja vam donosi satisfakciju i obilje novca. Mnoge stvari ćete realizovati olako. Stoga iskoristite ovo vrijeme da se eksponirate, za sastanke, dogovore, pregovore, učenje, obrazovanje, i ovladavanje bilo kojom vještinom komunikacije. Ljudi će voljeti da čuju vaše stručno mišljenje ili savjet. Mogli biste steći ugled i postati jako popularni.
Ukoliko ste slobodni bit ćete jako privlačni suprotnom polu, često mlađim osobama od vas. Bit ćete koketni, zavodljivi, zapaženi. Ukoliko se upustite u vezu očekujte brojne promjene, ništa neće biti stalno. Za one u braku savjet je da svakim danom unose svježinu, velike i male novine, nove mirise, boje, nov pogled na vašu bračnu zajednicu. Predložite partneru da zajedno unosite novine u vaš odnos i tako oplemenite i obogatite vaš brak. Slobodni bi mogli ugrabiti Peticu, koja im savršeno odgovara.
Odaberite da imate bolji, ljepši, ljubavniji odnos i bez nedoumica radite na tome stalno. Vaše najveće blokade su vaši strahovi. Oslobodite ih se tako što ćete sebi reći da znate kuda oni vode, da donose ružne stvari i da vam se ne dopada da živite u strahovima.
Finansije: Da bi ste ustalili tokove novca, razvijajte svoje talente, intuiciju i praktično je primjenjujte.

8
Ključni pojmovi za ovaj mjesec su: želja za skladnim odnosima u neposrednom okruženju i uživanje u raznim vrstama ljepote. Poslije prethodnog mjeseca, koji je krasio komunikacija i upoznavanje nekih novih, interesantnih i zanimljivih osoba, sjajna je mogućnost da se u ovom mjesecu: zaljubite. Ako ni u koga drugog, onda u bračnog partnera. U ovom periodu, mnoge stvari će se dešavati nekontrolisano ili vama neizazvano. Osim Šestice od koje će mnogo zavisiti, i Sedmica je ta koja bi mogla da utiče na vaše ciljeve. Ovo je period kada će vas magnetski privlačiti razne proslave, događaji i sve ono što bi moglo da vas približi javnosti. Ako budete radili nešto kreativno, što se preporučuje, sve stvoreno ili urađeno imat će notu originalnosti i unikatnosti. Na porodičnom planu dominirat će nastojanje partnera da više nego uobičajeno slobodno vrijeme provodite u krugu porodice, konkretno sa njim. Popustite mu, dobro je to i za vas. Vi ste osoba koja uvijek ima velika očekivanja i uvijek znate šta je ispravno. Zato sada pratite svoj osećaje i tako ćete saznati kakvo je gorivo koje pokreće vaš životni pogon.
U ovom mjesecu je dominantno vaše polje odnosa u porodici i u radnom okruženju. To znači da ste vi odgovorni za atmosferu. Da li će vaši onosi biti vedri ili tmurni, tjeskobni, vi ste jedini vlasnik odgovora na ovo pitanje. Odnos bez koga vaš život ne bi imao nikakvog smisla je vaš odnos sa sobom!
Da biste davali i primali ljubav, vi prvenstveno morate da zavolite sebe. Kada volite sebe, vi u stvari osjećate, želite i poštujete ljubav. Odlučiti da od sada pa nadalje želite da se osjećate dobo, da uvijek olakšavate sebi, da mislite pozitivno o sebi, da očekujete samo najbolje od sebe. Život će vam se promijeniti samo zato jer ste vi sebe promijenili.
Vaš zdrav, pozitivan duh trebalo bi da dijelite šakom i kapom, a posljedice će biti vaša zdrava porodica, vaši savršeni međusobni odnosi, puni ljubavi, razumijevanja, poštovanja, radosti, smijeha, dopuštanja.
Na poslovnom planu imat ćete same upjehe. Čeka vas povećanje plate ili zarade i to iznenada. Ovo je mjesec posvećenosti i ljubavi, pa, drage dame, očekujte da budete isprošene. Ako ste muškarac, možete lako da se odlučite za osnivanje porodice. Slobodni će najlakše partnera naći u znaku Šestice. Moglo bi se reći da će ovaj mjesec najprije moći da vam pruži materijalne, odnosno finansijske pogodnosti. Posvetite sebe drugima i znajte da će vam se uzvratiti lijepim. Vrijeme je za zadovoljstva i užitke. A i lijepo se lijepim vraća.

9

Ključne riječi za ovaj mjesec su: nepredvidivost i kreativnost. Ovo je mjesec kada bi, vrlo lako, mogli da upadnete u neki flert, da se bavite ugovorima ili, nažalost, imate posla sa sudskim sistemom. To će biti okolnosti na koje nemate utjecaja, ali kada se završe, osjetit ćete ogromno olakšanje. Imajte ovo u vidu, pogotovu ako ste ona Devetka koja u svom datumu rođenja ima više od jedne Sedmice. Nepredvidive okolnosti pratit će vas na mnogim životnim poljima, a najviše na polju ugovora: kako na ličnom, tako i na drušvenom (profesionalnom) planu. To će biti prilika da se ispita vaš prag tolerancije, kao i vaša otpornost na stres, koga će biti u izobilju. Sada je vrijeme da pritisnite pauzu i sa spoljašnjeg, gobalnog plana pređete na unutrašnji, lični plan.
Radujte se unaprijed životu u ovom mjesecu. Očekujte samo najbolje! Ovo je vrijeme kada je za vas sve moguće. Jer, ne zaboravite da ste u polju sedmice. Sedam je sveti broj, broj stvaranja. Sedam je životna esencija. Ona je životna energija. Sedmica je čudo!  Lekcija koju bi trebalo da naučite je da sve povezano i da ste vi dio svega. Vi ste se mnogo više od onoga što sebi priznajete, vi ste dio velikog božanskog plana. U prirodi devetki je da osjeća ljubav prema svemu postojećem. Otkrijte izvor vlastite inspiracije i postanite sami sebi najveća inspiracija. Vi stvarate svoj svijet, to je najveća istina koju će vam darovati mjesec u broju 9.
Što se tiče finansija, glavna je preporuka pametno raspolaganje postojećim resursima. Za slobodne na ljubavnom planu važi ova istina: u ovom mjesecu nikako ne ulazite u vezu, pogotovu ne sa Sedmicom. Zdravlje će vam biti na ispitu jer će okolnosti oko vas prizivati stres. Nađite svaki dan vremena za opuštanje, inače vam prijeti bolest.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti