Emir Hadžihafizbegović: Nisam očekivao nagradu, iz Venecije sam se nakon prikazivanja filma vratio u Sarajevo, a onda je uslijedio poziv…

Piše: Redakcija

Emir Hadžihafizbegović nije očekivao da će na Međunarodnom filmskom festivalu u Veneciji, osvojiti nagradu za najboljeg glumca, te se nakon premijere filma “Takva su pravila” reditelja Ognjena Sviličića (u kojem i igra), 29. avgusta, vratio u Sarajevo.

–         Nakon povratka iz Italije otišao sam u vikendicu odmoriti se. Nazvala me kćerka i rekla da sam dobio mail kojim me pozivaju da se vratim u Veneciju, jer sam dobio nagradu – izjavio je Emir Hadžihafizbegović (52).

Emir je u početku mislio da se neko od njegovih prijatelja našalio s njim.

– I ja sam jaranima znao napraviti kojekakve psine. Zato njima ne bi bio problem pisati mi s lažne mail adrese kako bi me namagarčili i natjerali da potegnem 1000 kilometara ni za što – govori glumac kroz smijeh. Dodaje kako je shvatio da se nitko ne sprda s njim tek kad ga je nazvala producentica i čestitala mu, piše 24 sata.hr.

Film „Takva su pravila“ koji je Emiru i donio glavnu festivalsku nagradu, prikazan je pred 1500 gledatelja.

–         Ispraćen je velikim pljeskom, ali nagrada mi nije bila ni na kraj pameti. Pa u konkurenciji je bio i Ethan Hawke – govori Emir, koji u filmu igra oca tinejdžera kojeg su njegovi vršnjaci pretukli na ulici, te on umire u bolnici.

Nakon osvojenog Zlatnog lava mnogi predviđaju da bi Hadžihafizbegović mogao napraviti inozemnu karijeru poput Bekima Fehmiua. On je nakon Belog Bore u “Sakupljačima perja” otišao u Hollywood.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti