Adut Akech: Od izbjeglice do supermodela

Piše: Redakcija

 

Manekenka za koju se slobodno može reći da je obilježila 2018. godinu je 19-godišnja Adut Akech. Naime, njena priča je specifična zbog toga što je Adut godinama živjela u izbjegličkom kampu u Keniji, a nakon što je njena porodica napustila Južni Sudan zbog rata. Adut danas živi u australskom gradu Adelaideu, no, većinu je vremena ove godine provela na pistama i snimanjima širom svijeta. Ona je, po izboru portala, Models.com, proglašena modelom godine čime se našla rame uz rame sa sestrama Hadid koje su proglašene manekenkama godine. 

Adutina karijera počela je kada je sa samo 12 godina nosila reviju butika svoje ujne, a već tada je, kako pišu strani mediji, znala da je to posao kojim želi da se bavi. U 2018. godini je nosila sve važnije revije počevši od Valentina, Versacea, Givenchya…, čime je svakako pokazala da se upornost isplati. No, uprkos slavi koju je stekla Adut nikada nije zaboravila kroz šta je u životu prošla. 

– Uvijek ću biti izbjeglica, to je ono što sam ja. Nijedna količina novca, status, slava niti bilo šta drugo neće to promijeniti. Uvijek ću biti izbjeglica i ponosna sam na to što jesam – rekla je ona. 

Adutina životna priča smatra se idealnim primjerom toga da ukoliko nešto stvarno želiš to možeš i da ostvariš. 

– Ne želim zvučati kao da sam puna sebe, ali je lijepo čuti da imam pozitivan uticaj na djevojke. Postoji toliko predivnih tamnoputih djevojaka koje imaju potencijal, ali nemaju sredstva niti veze – govorila je Adut.

Image result for adut akech fashion

 

Pročitajte još