Odlazak velikana: Preminuo glumac Frank Adonis

Piše: Redakcija

Glumac Frank Adonis koji je ostao upamćen po ulogama u filmovima Martina Scorcesea među kojima su “Dobri momci”, “Pobješnjeli Bik” i “Casino”, preminuo je u 83. godini. Supruga preminulog glumca Denise izjavila je da je Frank preminuo u srijedu u Las Vegasu nakon višegodišnjih problema s bubrezima. Ona je izjavila kako je Adonis već duže vremena bio na dijalizi i na respiratoru devet dana, ali da je porodica čekala do Božića kako bi prekinula bolnički tretman.

Frank koji je rođen u njujorškom kvartu Brooklyn, odigrao je zapažene uloge u brojnim filmovima poput “Wall Street”, “Istinska romansa” i “Ace Ventura, detektiv za kućne ljubimce”. Tokom dugogodišnje karijere, Adonis je ostvario veliki broj uloga u pozorištu, kao i 40 uloga na filmu, od kojih je posljednja bila u 2017. godini u filmu “Blizina moći”.

https://www.youtube.com/watch?v=rJj2VN1sjkc

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti