Otkriven razlog zašto Johnny Depp više neće igrati Jacka Sparrowa

Piše: Redakcija

U oktobru je objavljena informacija da je “Disney” odlučio izbaciti Johnnyja Deppa iz “Pirata s Kariba”, a prošlog mjeseca je informacija i zvanično potvrđena. Razlog zbog kojeg se Depp izbacuje nije naveden, ali su se ipak pojavile glasine kako se se zapravo uštedjeti time što njega nema u glavnoj ulozi. 

– Njegova odsutnost olakšala nam je budžet za oko 90 miliona dolara koliko je inače koštao njegov angažman za ulogu Jacka Sparrowa –  objavio je poslovni magazin “Forbes”.

View this post on Instagram

Meeting @captn.jacksparrow

A post shared by Johnny Depp (@johnnydeppofficial) on

Prvi film “Pirati s Kariba: Prokletstvo crnog bisera” pojavio se na malim ekranima 2003. godine. Depp je tada nominiran za Oscara za najboljeg glumca za ulogu kapetana Jacka Sparrowa.

– On je igrao taj lik, on je na setu postao taj lik i od kapetana je napravio brand. Dao je dušu za taj film – rekli su iz Disneya.

View this post on Instagram

Uh oh!

A post shared by Johnny Depp (@johnnydeppofficial) on

Nakon prvog dijela snimljena su još četiri nastavka. Međutim, kada su reditelji predstavili i šesti nastavak piratske sage, “Pirati s Kariba: Mrtva usta ne govore”, naišli su na negativne kritike.

– Nismo uspjeli uskladiti finansije. Troškovi su bi bili veći od prihoda prijašnjih filmova i to nije bilo moguće – naveli su. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti