Otkriveni detalji vjenčanja Clooneya i Amal

Piše: Redakcija

Holivudski glumac George Clooney i britanska advokatica Amal Alamuddin trebali bi se vjenčati krajem ovog mjeseca. Vjenčanje je nagovijestio i sam glumac kada je nedavno prilikom primanja nagrade na humanitarnoj večeri fondacija Andree Bocellija i Muhammada Alija u Firenci javno izjavio ljubav Amal.

– Volim te Amal i jedva čekam postati tvoj suprug – kazao je za govornicom.

Tom prilikom je otkrio i da su se njih dvoje upoznali u Italiji i da će se za nekoliko sedmica i vjenčati u Italiji – u Veneciji.

Zapadni mediji su se odmah nakon ovog njegovog govora raspisali o detaljima. Neke od informacija nisu još uvijek potvrđene. Prenosimo vam najinteresantnije detalje vezano za vjenčanu ceremoniju.

Holivudski glumac i njegova zaručnica će se preko Velikog kanala zaputiti do veličanstvene renesansne palače gdje će nakon vjenčanja ugostiti svoje zvanice. Do tamo će ih pratiti ostali gondolijeri s ukrašenim gondolama. Italijanski mediji izvijestili su da će se 53-godišnji George i 36-godišnja Amal vjenčati 27. septembra, dok će njihovi gosti doći dan ranije.

Prema pisanju lista Il Gazzettino, Clooney je za njih iznajmio dva luksuzna hotela. Jedan od njih je luksuzni hotel Aman Canal Grande u kojem su tek 24 sobe, a drugi je hotel Cipriani sa 79 soba. U ovom drugom voljela je odsjedati pokojna princeza Diana, a posjetili su ga i Al Pacino, Jude Law, Uma Thurman i Owen Wilson.

Hotel se diči bogatim dekorom, oslikanim stropovima i zidovima, a nalazi se na otoku Giudecca u Venecijanskoj laguni. Oba hotela su popunjena od 25. do 29. septembra, a njihovi glasnogovornici ne žele ništa otkrivati, jer su vezani strogim ugovorima o tajnosti.

Hotel Aman Canal Grande otvoren je prošle godine, a sobe u njemu kreću se od 1000 do 3200 funti na noć.

– Gostima je samo rečeno gdje se trebaju pojaviti kako bi ih privatnim avionom prebacili u Veneciju – otkrio je izvor.

Amal i George su se zaručili u aprilu ove godine, a pretpostavljalo se da će sudbonosno da izgovoriti na jezeru Como gdje holivudski glumac ima vilu. Clooneyu će ovo biti drugi brak, a Amal prvi – piše 24sata.hr

[nggallery id=517]

 

Pročitajte još