Time’s Up pokret nije zaboravljen ni godinu dana nakon pojavljivanja

Piše: Redakcija

Prošlogodišnju dodjelu Zlatnog globusa obilježile su zvijezde koje su obilježile Time’s Up pokret. Poznate dame na crvenom tepihu su nosile crne haljine dok su muškarci nosili značke ovog pokreta. Dvanaest mjeseci od ovog događaja vratilo se blještavilo i šarene haljine, ali ova kampanja ne jenjava.

Kampanja ima za cilj da okonča seksualno zlostavljanje na radnim mjestima, ponajviše u filmskoj industriji, a ovakva vrsta kampanje te izjave onih kojima se desila ovalkva vrsta zlostavljanja uzdrmala je javnost 2018. godine.

Ovogodišnju dodjelu obilježile su dame koje su stavile naglasak da je ovaj pokret još uvijek bitan, te su nosile vrpce i narukvice s oznakom ovog pokreta koje je dizajnirala stilistica Arianne Phillips.Time’s Up pokret do danas je pomogao povezati gotovo 4000 muškaraca i žena s potrebnim resursima za borbu protiv seksualnog zlostavljanja na poslu.

Nakon što je Harvey Weinstein optužen od brojnih žena za seksualno zlostavljanje rodio se ovaj pokret, a ovogodišnju dodjelu neke zvijezde su obilježile nošenjem vrpce oko zgloba poput Sandre Oh, Amber Heard i Charlize Theron, dok su Olivia Colman, Emma Stone, Anne Hathaway i Laura Dern postavile na svoje torbice.

Foto: AFP

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti