Novosti

Kako je kraljevska porodica obilježila rođendan Kate Middleton

 

Kate Middleton je 9. januara proslavila 37. rođendan koji nije mogao proći bez službenih čestitki na Instagramu. Kraljevska porodica tako je na svom službenom profilu na Instagramu objavila nekoliko fotografija vojvotkinje od Cambridgea i zaželjela joj sve najbolje. 

– Sretan rođendan njenom visočanstvu vojvotkinji od Cambridgea! Vojvotkinja obnaša kraljevske dužnosti, kako u Velikoj Britaniji, tako i u inostranstvu te posvećuje svoje vrijeme podržavanju humanitarnih akcija i organizacija, od kojih su neke usmjerene na osiguravanje najboljeg mogućeg početka života djeci”, napisali su. 

I kuća Clarence, rezidencija princa Charlesa i Camille, također nije propustila Kate čestitati rođendan. Objavili su tri fotografije – na jednoj je Kate s prinčevima Williamom i Charlesom, na drugoj se s Camillom vozi u kočiji, dok na trećoj pozira sama. 

Kensingtonska palača, Kateina i Williamova rezidencija, zahvalila je svima na čestitkama i lijepim željama u vojvotkinjino ime. 

Inače, Kate je rođendan provela kod kuće, dok je njen suprug, princ William, bio u posjeti bolnice Royal London. Tamo su mu djeca dala ručno izrađenu čestitku za Kate, što ga je oduševilo. 

– Svaka čast što ste se sjetili – rekao im je William i zahvalio se. 

Foto: AFP

Pratite nas na društvenim mrežama