Dvije godine od smrti Mikija Jevremovića: Tuga za tatom je neopisiva

Piše: Redakcija

Legendarni pjevač Miodrag Miki Jevremović preminuo je na današnji dan prije dvije godine, a tim povodom je za srbijanske medije govorila njegova kćerka Jelena. 

– I nakon dvije godine otkad me je tata napustio, njegov odlazak me boli istom snagom. Iako mi je kroz život smijeh oduvijek bio zaštitni znak, od 2017. početak svake godine i praznici su mi propraćeni suzama. Ne volim patetiku, ali tuga za tatom je neopisiva, nedostajanje beskrajno. Na pomen sam mu odnijela 18 žutih ruža i želim to zauvijek da radim. Veoma volim njegovu pjesmu pod tim nazivom i pratim osjećaj koji me navodi da mu baš to cvijeće ostavim na grobu. Iako nije više s nama, njegovo prisustvo osjećam svakodnevno, a često mi se javlja i u snovima. Znam da je on moj anđeo čuvar i da će mi pomagati da kroz dalji život izbjegnem stranputice. Zauvijek će živjeti u našim srcima kroz svoje pjesme i dobra djela – rekla je Jelena. 

Podsjećamo, popularni pjevač je preminuo u u 76. godini života. Vrhunac popularnosti doživio je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog vijeka. Učestvovao je na tadašnjim festivalima: „Vaš šlager sezone“ (Sarajevo), „Beogradsko proleće“, „Zagrebački festival“, „Opatijski festival“ i „Splitski festival“.Devedesetih godina je učestvovao i na jletnjim festivalima u Crnoj Gori. Sarađivao je s mnogim kompozitorima u zemlji i inostranstvu (Boris Bizetić, Mikis Teodorakis i drugi).

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti