Preminuo glumac Miodrag Radovanović

Piše: Redakcija

Legendarni glumac Miodrag Radovanović preminuo je danas u Beogradu u 90. godini nakon kraće i teške bolesti, saopštili su iz Udruženja dramskih umjetnika Srbije, a njegove brojne kolege, oprostile su se od sjajnog glumca i velikog prijatelja. Radovanović će zauvijek ostati upamćen po ulozi Šicera u seriji “Salaš u malom ritu”, dok je među kolegama ostao upamćem kao dobroćudni Mrgud.

https://www.instagram.com/p/BfdvyWKBZaE/

Publika je Radovanovića upamtila i po više od 150 uloga u pozorištu, filmu i TV serijama, a svoju pozorišnu karijeru započeo je 1952. godine u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu gdje je dočekao i penziju. Mlađa publika Radovanovića pamti po ulozi u hit seriji “Vratiće se rode”, a svoju posljednju ulogu odigrao je 2016. godine u seriji “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato”. Sa suprugom Radmilom ima sina Rastka, a u braku su proveli 60 godina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti