Vrhunac karijere: Billy Zane glumit će Marlona Branda u biografskom filmu

Piše: Redakcija

Američki glumac Billy Zane mogao bi uskoro ostvariti ulogu karijere, budući da mu je pripala velika čast da u biografskom filmu o Marlonu Brandu glumi jednog od najvećih glumaca svih vremena. Zane koji je koproducent filma “Waltzing With Brando” izjavio je da je ovo jedan od nazahtjevnijih projekata na kojima je ikada radio, te dodao kako ništa od ovoga ne bi bilo moguće da nije upoznao Brandovog ličnog arhitektu Bernarda Judgea koji je tokom decenija poznanstva sa pokojnim glumcem bilježio najzanimljivije situacije iz njegovog života.

Bernard je svojevremeno za Branda projektovao jedinstven prirodni rezervat na jednom malom ostrvu nedaleko od Tahitija gdje je legendarni gluma želio provesti kraj života. Upravo je ovaj poduhvat Bernardu donio svjetsku popularnost, a veći dio filma bavit će se odnosom dvojice prijatelja, kao i periodom 70-tih godina kada je Brando glumio u nekoliko filmova koji su doživjeli potpuni fijasko.

Zane je dodao kako će u narednom periodu otkriti imena glumaca koji će pored njega igrati u ovom filmskom ostvarenju.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti