Članovi benda objavili posljednju pjesmu preminule pjevačice godinu dana nakon njene smrti

Piše: Redakcija

Prošlo je tačno godinu dana od tragične smrti pjevačice Dolores O’Riordan, a članovi njenog benda “The Cranberries” odlučili su obilježiti ovaj datum tako što su objavili njenu posljednju pjesmu koju je snimila. Nakon što je njeno tijelo pronađeno u sobi jednog londonskog hotela, mrtvozornici su utvrdili kako je pjevačica umrla usljed gušenja. Gostujući u radijskoj emisiji BBC-ja, članovi benda premijerno su publici predstavili pjesmu “All Over Now” što je ujedno bila i njena posljednja pjesma.

View this post on Instagram

Happy Birthday Dol 💕

A post shared by FANPAGE of Dolores O'Riordan (@doloresoriordanfanpage) on

O tome kako je bilo teško nastaviti dalje bez Dolores u emisiji su govorile njene kolege koje su istakle kako je pjesmu koju je Dolores napisala bilo jako teško snimiti jer su tokom preslušavanja audio materijala nadirale emocije kod svih članova benda kao i ekipe koja je radila na snimanju materijala. Posljednja Doloresina pjesma ujedno govori o porodičnom nasilju nad ženama.

-Najteže nam je bilo nekoliko mjeseci nakon što je Dolores preminula. Svakim preslušavanjem demo snimaka sjećate se lijepih trenutaka provedenih s njom”, rekao je gitarista benda “The Cranberries” Noel Hogan.

https://www.youtube.com/watch?v=gSC2upiyRlQ

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti