Novosti

Halid Bešlić hitno operisan u Minhenu

Pjevač narodne muzike Halid Bešlić prije nekoliko dana hitno je operisan u Minhenu. Halid je zbog problema s disanjem operisao nos, a nakon operacije koja je prošla u najboljem redu, poznati pjevač je istakao kako je već duže vremena imao problema s disanjem, a tokom operacije uklonjen mu je dio hrskavice.

-Podvrgnuo sam se rekonstruktivnoj operaciji nosa. Vremenom mi se pogoršalo disanje, a malo sam htio i estetski popraviti. Dogovorio sam se s profesorom Ninkovićem da to napravim u Minhenu. Loše sam disao i već mi je to počelo smetati. Malo smo mijenjali hrskavice, malo se i estetski promijenilo, ali je uglavnom bitno disanje. Odlučio sam da to uradim u januaru, u mjesecu kad sam slobodan. I tako je i bilo- izjavio je Bešlić.

Halid je primjetio smetnje pri disanju nakon teške saobraćajne nesreće 2009. godine, ali se u prvi mah nije usudio podvrgnuti hirurškom zahvatu. Kako su smetnje bile sve veće, Halid se ipak odlučio na ovaj korak te je nakon uspješne operacije koja je trajala tri sata, pušten na kućno liječenje.