Problemi s kilogramima: Zvijezde koje su izgubile poslovne angažmane zbog debljine

Piše: Redakcija

 

U svijetu poznatih holivudskih ličnosti se decenijama unazad nameću parametri ljepote koji, između ostalog, podrazumijevaju vitko tijelo. I dok postoje zvijezde koje, poput pjevačice Adele, zanemaruju ove standarde i uprkos tome što se ne uklapaju u nametnuti  šablon izgleda imaju zavidne karijere, postoje i oni koji su imali negativna poslovna iskustva, a sve zbog svoje kilaže. Naime, riječ je o brojnim modelila, ali i glumcima koji nisu uspjevali da dobiju posao. 

Pogledajte o kojim je to slavnim ličnostima riječ. 

 1. Kate Upton 

Image result for kate upton

U intervjuu koji je dala za “The New York Times” kasting direktorka Victoria’s Secret brenda, Sophia Neophitou Apostolou izjavila je da nikada ne bi angažovala Kate za godišnju reviju, a sve zbog njenih oblina.

– Kate je previše obična Ona je kao žena fudbalera s previše plavom kosom i licem koje svako sa dovoljnom sumom novca može da kupi – rekla je ona.

2. David Harbour 

Image result for David Harbour Prije nego što je angažovan za seriju “Stranger Things” David je otišao na audiciju za ulogu Bloba, super čovjeka s nevjerovatnom snagom. No, tu ulogu nije dobio, a producent mu je skrenuo pažnju i na to da je zabrinut za njegovo zdravlje zbog veličine stomaka. 

3. Chrissy Teigen 

Image result for chrissy teigen

U periodu dok se još bavila modelingom Chrissy je otpuštena sa snimanja kampanje za brend “Forever 21” zbog svojih mjera. 

4. Chris Pratt 

 

Glumac je u jednom od intervjua koji je dao 2011. godine priznao da je odbijen za ulogu u filmu “Moneyball”, a sve zbog težine. 

– To je bio prvi put da mi je neko rekao da me neće angažovati zbog debljine. Zato sam odlučio da smršam pomoću rvanja, ali nisam imao dovoljno novca za treninge. Počeo sam da trčim, prestao da pijem alkohol i izbalansirao sam ishranu – rekao je on. 

5. Ryan Gosling 

Image result for ryan gosling

Slavn glumac je otkrio da je odbijen za ulogu u filmu “The Lovely Bones” u kojem je trebao da igra oca tinejdžera. Naime, činjenica da se na snimanju pojavio s 25 kilograma više u odnosu na period kada su ga angažovali uticala je na odluku da mu se zahvale na saradnji. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti