Je li ovo najluksuznija jahta na svijetu?

Piše: Redakcija

Ako želite imati najekstravagantniju mega jahtu na moru, potrebno je puno toga čime biste impresionirali svijet. Heliodromi, vodopadi i kina odavno posjeduju bogataši na svojim jahtama. No, ono što do sada nisu imali jeste “drive-in” garaža. Na ovu ideju došli su najveći šminkeri od svih – Italijani.

J’ade, koji pripada Ferreti grupi komapnije CRN, napravili su jahtu s hidrauličnim otvorom odnosno prolazom za čamac dug osam metera. Prilikom njegovog parkiranja u jahtu ne koristi se nikakav poseban lift koji bi ga izdigao iz vode.

Čamac najprije uplovljava u prostoriju u kojoj se nalazi 18.000 litara vode, a koja se isprazni za samo tri minute i tako omogući čamcu da ostane u unutrašnjosti jahte bez korištenja krana koji bi čamac podigao. Kada čamac nije unutra, taj prostor može se koristiti kao unutarnji bazen, na koji možete ući i s vanjske terase jahte.

Ova jahta, inače duga 60 metara, bila je najveća atrakcija na prošlosedmičnom Monaco Yacht Showu i bila je u konkurenciji za najbolji enterijer.

Na jahti se inače nalaze četiri kabine u koje se može smjestiti 10 gostiju, te apartman za vlasnika, kao i prostorije za 13 članova posade. Osim drive-in garaže, tu je i gimnastička sala, veliki hamam i akvarijum. Ako ništa drugo, uživajte u fotografijama.[nggallery id=530]

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti