Poznati kuhar iz Turske, Nusret Gökçe, danas važi za jednog od najboljih kuhara svijeta, a specifičan način soljenja mesa postao je viralni hit što mu je donijelo planetarnu popularnost. Iako je danas jedan od najbogatijih kuhara na planeti, Nusret je imao veoma teško djetinjstvo. Njegovi roditelji bili su jako siromašni pa je mali Nusret još kao 12-godišnjak bio prinuđen napustiti školu i posvetiti se učenju mesarskog zanata.
Vrlo brzo je ovladao vještinama ove struke, a nakon što je postao punoljetan odlučio je krenuti u svijet kako bi još bolje izučio svoju profesiju. Tokom boravka u Južnoj Americi i SAD, radio je volonterski u brojnim restoranima i učio tajne velikih majstora. Po povratku u rodnu Tursku 2010. godine, otvara svoj prvi restoran koji ubrzo postaje jedno od omiljenih mjesta svih generacija.
Kako se posao širio, tako je vladalo veliko interesovanje za mesnim specijalitetima koje je pripremao. Nusret trenutno posjeduje restorane u Abu Dhabiju, Miamiju, New Yorku, Dohi, Istanbulu i Dubaiju, a uskoro planira otvaranje restorana u Londonu.
Restorani “Nusr-Et” takođe su poznati po tome što tokom serviranja jela od mesa gosti restorana imaju priliku samo da posole svoje jelo na sada već prepoznatljiv Nusretov način. Iako je veoma popularan među brojnim gostima, njegove kolege nisu oduševljeni njegovim radom. Većina kuhara zamjerku pronalazi u tome što su njegova jela uglavnom od mesa koje je nerijetko loše pripremljeno. Sam Nusret je veoma izbirljiv pa se često događa da od svojih dobavljača izabere tek oko 100 kilograma najkvalitetnijeg mesa iako prethodno naruči i do 5 tona.
Za sebe kaže da je veliki radoholičar pa tako na poslu provodi i po 18 sati. Uživa u druženju sa gostima, a često ističe kako obožava društvene mreže gdje ga samo na Instagramu prati blizu 20 miliona pratilaca.