Nusret Gökçe: Napustio školu zbog siromaštva, a danas posjeduje brojne restorane

Piše: Redakcija

Poznati kuhar iz Turske, Nusret Gökçe, danas važi za jednog od najboljih kuhara svijeta, a specifičan način soljenja mesa postao je viralni hit što mu je donijelo planetarnu popularnost. Iako je danas jedan od najbogatijih kuhara na planeti, Nusret je imao veoma teško djetinjstvo. Njegovi roditelji bili su jako siromašni pa je mali Nusret još kao 12-godišnjak bio prinuđen napustiti školu i posvetiti se učenju mesarskog zanata.

Vrlo brzo je ovladao vještinama ove struke, a nakon što je postao punoljetan odlučio je krenuti u svijet kako bi još bolje izučio svoju profesiju. Tokom boravka u Južnoj Americi i SAD, radio je volonterski u brojnim restoranima i učio tajne velikih majstora. Po povratku u rodnu Tursku 2010. godine, otvara svoj prvi restoran koji ubrzo postaje jedno od omiljenih mjesta svih generacija.

View this post on Instagram

#saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Kako se posao širio, tako je vladalo veliko interesovanje za mesnim specijalitetima koje je pripremao. Nusret trenutno posjeduje restorane u Abu Dhabiju, Miamiju, New Yorku, Dohi, Istanbulu i Dubaiju, a uskoro planira otvaranje restorana u Londonu.

View this post on Instagram

On 2008 I told to myself that 2010 is going to be my year by doing opening of my first restaurant and to make it as worldwide successful brand. Thank you Mithat Abim and Ferit Abim… 2011 – 2012 – 2013 – DUBAI – ABU DHABI 2016 Instagram has played a very important role in my success . Thank you Instagram. – 2017 Miami / Doha – 2018 New York. To be successful is hard but to keep it continuously is even harder . Always keep your targets and work for it as nothing is impossible.Just keep working working and working…My aim is so clear to be doing opening in all around the world. Wishing you all a happy new year 2019 . May this new year bring warmth,happiness, joy and peace to you and your family.#saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Restorani “Nusr-Et” takođe su poznati po tome što tokom serviranja jela od mesa gosti restorana imaju priliku samo da posole svoje jelo na sada već prepoznatljiv Nusretov način. Iako je veoma popularan među brojnim gostima, njegove kolege nisu oduševljeni njegovim radom. Većina kuhara zamjerku pronalazi u tome što su njegova jela uglavnom od mesa koje je nerijetko loše pripremljeno. Sam Nusret je veoma izbirljiv pa se često događa da od svojih dobavljača izabere tek oko 100 kilograma najkvalitetnijeg mesa iako prethodno naruči i do 5 tona.

View this post on Instagram

#saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Za sebe kaže da je veliki radoholičar pa tako na poslu provodi i po 18 sati. Uživa u druženju sa gostima, a često ističe kako obožava društvene mreže gdje ga samo na Instagramu prati blizu 20 miliona pratilaca.

View this post on Instagram

Legendss @leomessi #saltbae #saltlife #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

View this post on Instagram

@cristiano #saltlife #saltbae #salt

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti