Glumac Jussie Smollett brutalno pretučen

Piše: Redakcija

Američki glumac Jussie Smollett brutalno je pretučen u Chicagu, a policija sumnja da je motiv napada najvjerovatnije glumčeva boja kože i seksualno opredjeljenje. Nakon što je zbog gužve na aerodromu proveo više od pet sati čekajući svoj prtljag, glumac se uputio u svoj stan u Chicagu, a nedaleko od mjesta gdje živi, napadnut je od strane dvojice napadača koji su ga oborili na zemlju i brutalno pretukli. Tokom napada, oni su glumca polivali izbjeljivačem, psovali ga te ga vrijeđali na rasnoj osnovi. Napadači koji su bili maskirani, stavili su glumcu omču oko vrata te ga davili. Oni su glumca zlostavljali nekoliko minuta nakon čega su pobjegli.

Smollett je prije tri godine u jednoj emisiji priznao da je homoseksualac, nakon čega je mjesecima putem društvenih mreža primao prijeteće poruke. Navodno, tokom zlostavljanja koje je preživio, napadači su glumca upozorili da više ne smije dolaziti na “MAGA teritoriju” što predstavlja skraćenicu slogana Donalda Trumpa iz njegove predizborne kampanje, “Make America Great Again”.

Nakon napada, policija je blokirala cijeli kvart, a iz produkcijske kuća “FOX” gdje je Smollett trenutno angažovana na snimanju veoma popularne serije “Empire”, najavili su kako će pojačati obezbjeđenje na setu. Ubrzo nakon napada, oglasile su se brojne Smollettove kolege koje su osudile napad i dale veliku podršku svom kolegi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti