Iako imaju milione: Poznati od kojih djeca neće ništa naslijediti

Piše: Redakcija

Djeca svjetski poznatih osoba od samog rođenja uživaju u bogatstvu i slavi svojih roditelja, a često se dešava i da krenu njihovim stopama, te da u rekordnom roku postanu popularni. No, postoje i oni poznati koji su odlučili da drugačije odgajaju svoju djecu, te nemaju u planu da im svoje bogatstvo ostave u nasljedstvo ili im je plan da im daju samo mali dio. Evo o kome je riječ.

 1. Barron Hilton 

Image result for barron hilton with family

Vlasnik čuvenog hotelskog lanca “Hilton” odlučio je da 97% svog bogatstva donira u humanitarne svrhe, a dijelom zbog prilično bahatog ponašanja njegove kćerke Paris. 

2. Elton John 

Image result for elton john with kids

Poznati muzičar je zajedno sa svojim partnerom Davidom donio odluku da bogatstvo ne ostave svojim sinovima. Naime, oni će oko 53 milijarde funti dati u dobrotvorne svrhe, a ovaj potez su objasnili potrebom da svoju djecu nauče poštovanju i teškom radu. 

3. Mark Zuckerberg 

Image result for mark zuckerberg with family

Osnivač Facebooka je odlučio da svoje bogatstvo usmjeri u sferu zdravstva, te u razvoj edukacije, a 1% njegovog novca će pripasti njegovim nasljednicima. 

4. Ashton Kutcher i Mila Kunis 

Image result for ashton and mila with family

Poznati glumački par je otkrio da veliko bogatstvo demotivira djecu i spriječava da nešto i sami postignu. Njihov novac će, nakon njihove smrti, biti doniran u dobrotvorne svrhe. 

5. Sting 

Image result for sting with family

Poznati muzičar ne želi da njegov uspjeh utječe na uspjeh njegove djece, te je donio odluku da ništa od svog bogatstva ne ostavi djeci. Naime, njegov plan je da sve sam potroši. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti