Frances McDormand: Oskarovka koja je prihvatila prsten suprugove bivše

Piše: Redakcija

Poznata glumica Frances McDormand 2018. godine je dobila Oscara za ulogu u filmu “Tri plakata izvan grada”, a to joj je drugi Oscar u karijeri. No,  osim njenog glumačkog umjeća javnost izuzetno zanima i njen privatni život. Naime, slavna glumica ima izuzetno zanimljivu ljubavnu priču, a s rediteljem Joelom Coenom je više od 30 godina u braku. Njihova ljubavna priča počela je 1983. godine na audiciji za njegov debitantski film “Krvavo”. Naime, iako je Frances odbila da se pojavi u drugom krugu audicije, te je glumila prilično nedostižnu damu,  dobila je ulogu u ovom ostvarenju, a međusobna saradnja je uticala na to da se među njima rodi ljubav. 

No, ono što je posebno zanimljivo kada je njihova veza u pitanju je da je vjenčani prsten koji je Frances dobila pripadao Joelovoj bivšoj ženi. 

– Vrlo sam praktična i ne volim bacati stvari – rekla je slavna glumica kada su je jednom prilikom pitali da li joj smeta što je dobila polovan prsten. 

Par je 1995. godine usvojio dječaka iz Paragvaja, Pedra. 

Image result for Frances McDormand with husband

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti