Denise Richards: Odgaja kćerku s posebnim potrebama

Piše: Redakcija

Jedna od najljepših glumica i bivša manekenka Denise Richards, otkrila je kakve majčinske izazove svakodnevno prolazi. Majka je tri kćerke – 14-godišnjoj Sam, 13-godišnjoj Loli i sedmogodišnjoj Eloise. Dvije starije kćeri dobila je u braku s kontroverznim glumcem Charliejem Sheenom, dok je Eloise usvojila 2011. kao samohrana majka. 

– Hromosomski poremećaj joj je uzrokovao mnogo kašnjenja u razvoju – objasnila je Richards za People. Upravo je ona prvaprimijetila da joj kćer ne dostiže vršnjake.

– Dugo nije mogla sjediti bez ičije pomoći, a počela je hodati tek kada je napunila dvije godine, a i to se dogodilo uz pomoć fizikalne terapije – kazala je glumica. 

Eloise je prije dvije godine dijagnosticirano oštećenje osmog hromosoma, a Denise još uvijek otkriva kako se najbolje brinuti za nju.

View this post on Instagram

My baby's first day of kindergarten!!! #eloise

A post shared by Denise Richards (@deniserichards) on

– Može reći tek nekoliko riječi. Ponekad se osjeća kao da razumije svijet u skladu sa svojim godinama, a ponekad kao da je emocionalno tek napunila tri godine. Zahtjevno je. Svakog dana učim jer ne postoji utabana staza za njen slučaj – izjavila je Denise.

Uprkos svemu, glumica je optimistična:

– Svako je dijete drugačije. Brineš se za njih bez obzira na to što se s njima događa. Ne znam hoće li Eloise ikad govoriti poput tipičnog djeteta, ali kao roditelj želite ono što je najbolje za njih i to samo učinite.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti