Anja Rupel: Nikada sebe nisam doživljavala najpoželjnijom djevojkom na estradi

Piše: Redakcija

Pjevačica Anja Rupel dugo je važila za jednu od najseksepilnijih pjevačica 80-tih godina. Veliku popularnost doživjela je kao članica grupe “Videosex” sa kojom je tokom kratke, ali bogate muzičke karijere često bila predmet javnih rasprava zbog za to vrijeme, prilično eksplicitnih tekstova i nastupa. Iako već duže vremena nije aktivno prisutna na javnoj sceni, Anja se trenutno bavi autorskim i aranžerskim radom.

-Nikada se nisam tako ni osjećala, niti ponašala. Bila sam sasvim normalna tinejdžerka, koja je, igrom slučaja, pjevala u bendu “Videosex”. Na početku je bilo malo problema zbog provokativnog imena grupe, pa su mi, na primjer, na koncertu u Sarajevu vikali “Skini se”- izjavila je Anja.

Nakon dugo godina, ponovo se vratila na scenu 2000-tih kada je ostvarila saradnju sa Tošetom Proeskim sa kim je objavila sada već čuveni hit “Krajnje vrijeme”.

-Saradnja sa njim mi je jedna od omiljenih. Toše je bio odličan muzičar i dobar čovjek. Ja sam u to vrijeme snimala novi album, a moj partner i autor Aleš Klinar imao je pjesmu koja je bila napravljena za duet. Nekako je baš tada u Ljubljanu dolazio Toše, jer je potpisivao ugovor sa “Dallas recordsom”, koji je bio i moj izdavač, i sve se poklopilo. Stvarno sam uživala u tom duetu- izjavila je Rupel.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti