Jeff Bezos: Najbogatiji čovjek na svijetu optužio američki magazin za ucjenu

Piše: Redakcija

Jeff Bezos, šef „Amazona“ optužio je američki magazin „National Enquirer“ za ucjenu. Bezos je posljednji mjesec bio jedna od glavnih tema u medijima zbog razvoda od supruge MacKenzie te afere s TV voditeljicom Lauren Sanchez.

Najbogatiji čovjek na svijetu tvrdi da su ga iz kompanije „American Media Inc“ koja ima vlasništvo nad ovim magazinom, , pokušali ucijeniti privatnim fotografijama da odustane od istrage o tome kako su oni došli do privatnih poruka koje je on ramjenjivao sa svojom tadašnjom ljubavnicom, a današnjom partnericom te koji su bili motivi objave tih poruka.

Sve što se događalo opisao je u tekstu na „medium.com“, pod naslovom “No thank you, Mr. Pecker”, obraćajući se tako direktno vlasniku „American Media Inc“, Davidu Peckeru.

– Prije nekoliko dana prišli su nam, najprije samo verbalno, i rekli da imaju još mojih fotografija i poruka te da će ih objaviti ako ne odstanem od istrage. Moji advokati su zaključili da na to nemaju pravo zbog autorskih prava fotografija i jer u njima nema ništa „newsworthy“, ne postoji interes javnosti zbog kojeg bi ih bilo opravdano objaviti – naveo je.

Nakon toga je objavio sadržaj maila u kojem su mu opisali deset fotografija koje posjeduju među kojima su bile i one eksplicitne. Uslov da se te fotografije ne objave je taj da Bezos objavi “lažnu izjavu za medije u kojoj će tvrditi da nema nikakvih saznanja ili osnova na temelju kojih bi mogao tvrditi da su njihove objave bile politički motivirane ili pod utjecajem političkih snaga”.

– Umjesto da me uspiju ucijeniti, odlučio sam objaviti materijal koji sam primio, unatoč mogućim osobnim gubicima i sramoti kojom mi prijete – rekao je Bezos.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti