Junak Super Bowla obrijao bradu, a razlog je mnoge oduševio

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Najbolji igrač “Super Bowla” Julian Edelman odlučio je četiri dana nakon finalne utakmice u kojoj je njegov tim “New England Patriotrs” po šeti put osvojio ovo prestižno takmičenje, obrijati bradu, a razlog zbog kojeg je to uradio oduševio je mnoge. Naime, junak finalne utakmice izjavio je prije početka takmičenja da će bradu obrijati tek na kraju, ako njegov tim ovoji ovo prestižno priznanje.

Gostujući u emisji kod čuvene Ellen Degeneres, Julian je izjavio kako je ovo bila njegova odluka od samog početka. On je pristao da za sumu od 10 hiljada dolara obrije bradu, a sav novac dalje proslijedi u humanitarne svrhe. Edelman je sredstva koja je dobio, proslijedio “Klubu dječaka i djevojčica Bostona”, koji djeci omogućava da se druže i zabavljaju u periodu kada nisu u školi, a i sam je donio odluku da toj sumi novca doda još toliko, te će donacija iznostiti cijelih 20 hiljada dolara.

-Volim te brado. Bila je ovo nevjerovatna godina- izjavio je Edelman nakon čega je sjeo u stolicu i prepustio se Ellen koja je preuzela ulogu berberina.

Ovaj potez oduševio je sve u studuiju, a nakon emisije, Julian je pozvao svoje kolege koji su u mogućnosti da novčanim sredstvima pomognu neku od humanitarnih organizacija i na taj način barem na kratko nekome donesu sreću.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti