Bura na Sanremu: Pobjedio sin egipatskog izbjeglice, ministar policije razočaran

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Talijanski pjevač Mahmood povjednik je ovogodišnjeg muzičkog festivala u Sanremu. Mahmood je pobjedio sa pjesmom “Soldi”, ali je njegova pobjeda ostala u sjeni skandala koji je potom izbio. Naime, publika je burno reagovala na odluku žirija da najboljom pjesmom proglasi baš Mahmoodovu, obzirom da je većina u dvorani navijala za pjevačicu Loredanu Berte koja je na kraju završila kao četvrtoplasirana. Mladi pjevač ni sam nije mogao vjerovati da je njegova pjesma proglašena najboljom. No, burna rasprava nastavila se i nakon proglašenja, a jedan od glasnijih bio je ministar unutrašnjih poslova Italije, Matteo Salvini koji je svoje negodovanje iznio na društvenim mrežama.

-Mahmood? Talijanska najljepša pjesma? Ja bih izabrao “Ultima”, šta kažete?- napisao je Salvini na svom Twitter nalogu.

Salvini je samo par dana pred početak festivala imao žustru raspravo sa direktorom festivala Craudijem Baglionijem, a posebno je bio iziritiran što Mahmood sin egipatskog izbjeglice, iako mladi pjevač rođen u Italiji 1992. godine, nikada nije krio da se osjeća talijanom, posebno zbog toga što je njegova majka rođena talijanka.

View this post on Instagram

Non mi sembra vero. Grazie grazie grazie

A post shared by Mahmood (@mahmood) on

-Ja sam Talijan, rođen sam u Milanu. Ne vjerujem da se misli na mene kao uzroka polemika. U pjesmu sam ubacio jednu frazu na arapskom jeziku koja me podsjeća na djetinstvo, ali ja sam 100 posto Talijan- rekao je Mahmood nakon takmičenja.

https://www.youtube.com/watch?v=ogqRjzZjFSE

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti