Dodijeljene BAFTA nagrade: Remi Malek i Lady Gaga najbolji u Londonu

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Titulu najboljeg glumca koje dodjeljulje Britanska akademija filmske i televizijske umjetnosti BAFTA očekivano je pripala američkom glumcu Ramiju Maleku za sjajnu rolu u filmu “Bohemian Rhapsody”. Iako su mnogi očekivali da će film kontraverznog reditelja Bryana Singera odnijeti nekoliko nagrada, to se nije dogodilo, pa je njegovo filmsko ostvarenje osvojilo još samo jednu nagradu i to priznanje za najbolji zvuk.

Baš kao i na dodjeli “Grammyja”, pjevačica i glumica Lady Gaga okitila se titulom, tačnije, njena duetska pjesma “Shallow” koju zajedno sa Bradleyjem Cooperom izvodi u filmu “Zvijezda je rođena”.

Glavni kandidat za prestižnu nagradu “Oscar”, film “The Favourite” osvojio je nevrjerovatnih sedam BAFTA nagrada, dok je najbolji reditelj ovogodišnjih BAFTA nagrada Alfonso Cuarona zaslužan za još četiri nagrade koliko je osvoji njegov film “Roma”. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je glumici Oliviji Colman, dok je za najbolju sporednu žensku ulogu, nagrada pripala glumici Rachel Weisz.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti