Na zahtjev roditelja iz muzeja voštanih figura uklonjena statua Michaela Jacksona

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Nakon brojnih žalbi roditelja iz jednog tržnog centra u Danskoj nedavno je uklonjena voštana figura Michaela Jacksona. Glavni razlog je taj što su predstavnisi menadžmenta jednog od najstarijih tržnih centara u zemlji uplašeni da bi statua legendarnom pjevaču mogla biti uvrijedljiva za kupce ili da bude oštećena zbog optužbi uperenih protiv Jacksona zbog optužbi za zlostavljanju dečaka.

Predstavnici jednog od najvećih tržnih centara u predgrađu Copenhagena izjavili su kako su na njihovu adresu stigle brojne pritužbe roditelja zbog sporne figure zbog koje su bili prinuđeni da reaguju. U narednim danima, u tržnom centru najavljeno je organizovanje izložbe voštanih figura vodećih zvijezda, uključujući Marilyn Monroe i Julie Roberts za vrijeme nedjeljnog zimskog školskog raspusta u Danskoj koji je počeo juče. Nakon odluke o uklanjanju Jacksonove figure, stigla je zamjena u vidu lika Brada Pitta.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti