David Beckham se oprostio od prijatelja: Otišao je čovjek koji me je svemu naučio

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bn_AAFxBJyn/

Bivša fudbalska zvijezda David Beckham ostavio je dirljivu poruku na svom Instagramu kojom se oprostio od svog velikog prijatelja i dugogodišnjeg trenera Erica Harrisona koji je preminuo u 81. godini. Beckham je pored legendarne fotografije na kojoj pozira zajedno sa još nekoliko svojih bivših saigrača ostavio emotivnu poruku u kojoj je opisao godine zajedničkog rada u svom matičnom klubu, Manchester Unitedu sa kojim je ostvario najveće uspjehe. Harrison je bio dugogodišnji trener mlađih kategorija, ali je sa Beckhamom nastavio saradnju tokom nastupa za seniorski tim.

View this post on Instagram

We’ve lost our mentor, our coach and the man who made us. He taught us how to play, how to never give up, how important it was to win your individual battles and what we needed to do to play for Manchester United Football Club. He was always watching and always with us everytime we played, I can still hear him telling me NO MORE HOLLYWOOD PASSES. I can still see him as we played on The Cliff training ground looking down on us either with a proud smile or a loud bang of his fist on the window knowing any minute he would be on his way down to probably advise me in the most polite way to stop playing those passes. More importantly he made us understand how to work hard and respect each other and not just on the pitch. We won’t forget the life lessons he gave us. Eric we love you and owe you everything. ❤ Gary, Phil, Ryan, Paul, Nicky and David.

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

-Izgubili smo svog mentora, trenera i čovjeka koji nas je stvorio. Naučio nas je kako da igramo, da nikada ne odustanemo, koliko je bitno pobjediti sebe i šta je sve potrebno da bi nastupali za Manchester United. Uvijek nas je gledao i bio uz nas dok smo imali utakmice, još uvijek ga čujem kako mi govori:”Dosta je više tih holivudskih pasova”. Još uvijek ga vidim kako nas posmatra kako treniramo i smije se ili viče na nas, udarajući pesnicom u prozor kada god bih uputio loš pas, savjetujući me da prestanem s takvim dodavanjima. Ono što je još bitnije je to što nas je naučio kako da naporno radimo i da se međusobno poštujemo, ne samo na terenu. Nećemo zaboraviti životne lekcije koje nam je dao. eric, volimo te i sve ti dugujemo. Gary, Phil, Ryan, Paul, Nicky and David- napisao je David u velikoj poruci uz legendarnu fotografiju pored trofeja Lige prvaka.

Harrison je bio jedan od trenera legendarne “Generacije 92” koja je osvojila brojne trofeje u različitim takmičenjima, a u fudbalskom klubu “Manchester United” proveo je više od 30 godina.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti