Jennifer Lopez otkrila s čim se bori u posljednje vrijeme

Piše: Redakcija

– Izbacivanje ugljikohidrata i šećera iz prehrane na punih 10 dana bilo je puno teže od očekivanog – priznala je Jennifer Lopez otkrivši da je ponekad imala osjećaj da živi u alternativnoj stvarnosti. No, ne krije da je taj režim prehrane ipak bio dobar šok za njen organizam te da je spremna ponoviti taj ciklus još pokoji put.

Program je 49-godišnjoj zvijezdi predložio njen lični trener Dodd Romero, budući da je trebala dodatno isklesati figuru zbog nove uloge koja zahtijeva minijaturne outfite.

– Zaista puno treniram jer nastojim ostati zdrava, no on je bio mišljenja da moram dodatno podignuti letvicu i učiniti nešto drugačije – rekla je Lopez gostujući u emisiji Ellen DeGeneres. Trenerova ideja je bila da iz prehrane u potpunosti izbaci šećere i ugljikohidrate, što je Lopez palo prilično teško budući da oni čine dobar dio njenog jelovnika. 

Priznaje da izdržati deset dana na takvom režimu prehrane nije bilo lako i da su neke nuspojave bile nevjerovatne.

– Ne samo da dobiješ glavobolje, već se osjećam kao da živiš u neko alternativnoj stvarnosti. Ne osjećaš se kao inače i tad shvatiš koliko si zapravo ovisan o šećeru. Sve vrijeme sam razmišljala o slatkom. Pitala sam se kad ću ponovo moći pojesti nešto slatko. Samo sam mislila kako ću se najesti kolačića, pa kruha pa onda opet kruha namazanog maslacem – opisuje Lopez prve dane režima. 

Najviše joj se sviđa kako se osjećala nakon desetodnevnog režima prehrane.

– Kao da su se smanjili upalni procesi. Odjednom se osjećam manje napuhnuto i općenito bolje, a postaneš i ovisan o tom osjećaju – kaže latino ljepotica koja namjerava ponoviti taj režim.

Pročitajte još