Lena Headey optužila producenta: Weinstein mi je uništio deset godina karijere

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BkiMXlRlIob/

Britanska glumica Lena Headey optužila je poznatog producenta Harveya Weinsteina za seksualno uznemiravanje tokom nekoliko godina zbog čega je njena filmska karijera doživjela krah. Glumica je izjavila da je ona samo jedna od brojnih žrtava nasilnog producenta koji je optužen za seksualno uzmžnemiravanje više glumica koje su usljed velikog pritiska pristale svjedočiti protiv Weinsteina protiv koga je podignuto nekoliko optužnica. Glumica je ispričala kako je producenta upoznala još 2005. godina tokom filmskog festivala u Veneciji nakon čega joj se on otvoreno počeo udvarati, a kada ga je odbila, on je postao jako vulgaran i napadan.

https://www.instagram.com/p/Bd0wktUhqMn/

-Nakon što je otkriven, počela sam da razmišljam. Možda je to što nisam bila sa njim uticalo na deceniju mog rada. Zato što sam prije ovih incidenata radila dva posla za “Miramax”, čiji je vlasnik bio Weinstein, a posle toga ništa- izjavila je glumica.

Ona je dodala kako je saznala i za druge glumice i njihova neprijatna iskustva ali joj je trebalo dugo da se osmjeli i prijavi nasilnika policiji. Lena je izjavila kako je Weinsteina srela još nekoliko puta na različitim snimanjima u Los Angelsu i da je njegov odnos prema njoj bio sve gori. Tokom jednog slučajnog susreta, zajedno su ušli u lift nakon čega je producent nasrnuo na glumicu.

https://www.instagram.com/p/BtpeBsig_lz/

-Ne zanima me ništa drugo osim posla, nemojte misliti da sam sa vama ušla u lift iz nekog drugog razloga- rekala je glumica, koja je nakon nemilog događaja uglavnom dobijala odbijenice kada god bi se prijavila za neku od uloga.

Protiv Weinsteina se trenutno vodi nekoliko sudskih sporova zbog sličnih tužbi, a narednog mjeseca očekuju se prve zvanične potvrde sudskih epiloga.

Pročitajte još