Gerard Pique pozvao Đokovića da zajedno mijenjaju pravila tenisa

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bqr3PXPjllY/

Fudbaler Brcelone gerard Pique iznenadio je cjelokupnu sportsku javnost svojom odlukom da organizira teniski turnir “Davis Cup” koji će se igrati po nešto izmjenjenim pravilima od onih koja su do sada bila uobičajena. Pored toga što već godinama niže uspjehe na fudbalskožim terenima, Pique je i veliki zaljubljenik u “bijeli sport” koji je trenirao još kao dječak.

-Volio sam tenis još kao mali. Igrao sam i njega i fudbal, ali sam se opredjelio za ovo drugo jer sam, prosto, u tome bio bolji. Još uvijek ponekad odigram partiju tenisa, i nisam loš, dobijem meč. Ali, otkako sam profesionalac, ne stižem baš često da putujem i gledam turnire. Na “Roland Garros” odem kad god mogu- izjavio je Pique.

View this post on Instagram

2019 here we come #TeamDjokovic

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole) on

Fudbaler je odlučio napraviti nekoliko promjena kada je riječ o teniskim pravilima, ali još uvijek nije poznato da li će teniske reprezentacije pristati na njegovu ideju, te da li će svjetska teniska organizacije uopšte razmatrati njegov prijedlog. Pique je odlučio posavjetovati se sa najvećim imenima teniskog sporta među kojima su Novak Đoković i Rafael Nadal od kojih očekuje veliku podršku.

-Neću da vas lažem, najteže mi je bilo da ubijedim igrače u ovo. Bilo je mnogo različitih razmišljanja o ovome i ja ih sve poštujem. Neki su bili za to, neki nisu- rekao je proslavljeni fudbaler.

View this post on Instagram

‪🎯⚽️‬

A post shared by Gerard Piqué (@3gerardpique) on

Pročitajte još