Bio je omražen zbog svog izgleda, a danas je najbogatiji DJ na planeti

Piše: Redakcija

FOTO; INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/Bmx1-JqAKPe/

Tokom dodjele “BRIT” nagrada, jedno muzičko ime privuklo je veliku pažnju medija. Iako je još kao srednjoškolac bio predmet podsmjeha svojih kolega iz razreda, mladi Adam Wiles iz Škotske, danas je najuspješniji svjetski DJ čija se zarada mjeri milionima dolara. Sada poznatiji kao DJ Calvin Harris, nekada je imao veoma težak i buran život.

https://www.instagram.com/p/BuJx2jThGLy/

Iako u mladosti nije pretjerano pokazivao sklonost ka muzici, nakon srednjoškolskih dana, Adam je ubrzo otkrio svoj talenat kada se po prvi put susreo s elektronskom muzikom. Nakon nastupa po britanskim klubovima, Adam ubrzo stvara potpuni brend, a umjetničko ime Calvin Harris donijelo mku je veliku slavu. Njegov iskorak na svjetsku scenu desio se kada je 2007. godine objavio singlove “Acceptable in the 80s” i “The Girls”, koji su mu donijeli veliku slavu.

No, ni tada nije bio pretjerano atraktivan kao danas. Ubrzo je i sam shvatio da bi mu promjena imidža ,mogla donijeti veliku popularnost, te je od tada krenuo s aktivnim radom na svom outfitu kao i fizičkoj formi.

https://www.instagram.com/p/BuH0cLIhTB_/

Pored sjajne karijere koju je ostvario na muzičkom polju, Harris se oprobao kao model, promovišući liniju donjeg veša za poznati modni brend “Armani”. I sam je jednom prilikom priznao da nije mogao ni naslutiti da će od dječaka koji farba kosu u plavo i crveno i nosi široke i šarene majice, jednoga dana postati najuticajniji DJ na planeti.

https://www.instagram.com/p/5pTAPbt3Ja/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_loading_state_control

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti