Porodica ubijene glumice traži 20 miliona odštete

Piše: Redakcija

Glumica Vanessa Marquez, poznata po ulozi medicinske sestre u seriji “Hitna služba”, ubijena je u avgustu prošle godine u svom stanu, a nakon što su je upucali pripadnici policije. Upravo to je bio dovoljan razlog da njena majka, kako piše E!News,  traži odštetu od 20 miliona dolara zbog nepravednog stradanja njene kćerke, navodeći da je policija upotrijebila pretjerane i nepotrebne mjere. Naime, ona je dodala i to da su policajci koji su bili na mjestu događaja bili nasilni, te da su postupili potpuno pogrešno. 

– Policajac koji je bio umješan u pucnjavu trenutno se nalazi pod istragom, a neće biti dostupan za komentare do završetka istrage – rekao je gradonačelnik grada Pasadene u kojem je glumica ubijena.

Podsjećamo, nakon što je vlasnica stana u kojem je glumica živjela pozvala policiju i hitnu pomoć jer je smatrala da je Vanessi bio potreban neki oblik pomoći, situacija je eskalirala do te mjere da je policija zapucala na glumicu. Naime, kako su tada izvjestili strani mediji, glumica je odbila medicinsku  pomoć  i počela im prijetiti replikom oružja koju je posjedovala, što je njima bio dovoljan razlog da za pucaju. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti