Gabi Novak objavila pjesmu nakon 15 godina pauze

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Legendarna pop-jazz pjevačica Gabi Novak, nakon skoro 15 godina snimila je novu pjesmu. Pjesma pod nazivom “Neko čeka na tebe” pisana je za potrebe filma “Šavovi” Miroslava Terzića, a pisala ju je kantautorka Aleksandra Kovač, kćerka čuvenog kompozitora Kornelija Kovača. Autorica numere je rekla da je sve vrijeme na umu imala samo Gabi kao izviđača.

Nakon što je snimak pjesme poslala Gabinom sinu Matiji Dediću, koji joj je rekao da se ne ljuti ako odbije jer ništa novo nije snimila posljednjih 15 godina, a odbila je mnoge velike kompozitore, aleksandra je dobila ekspresan odgovor. Iste noći je Kovačeva dobila od Gabi poruku da je pjesma prelijepa, a da je Aleksandra vrlo talentirana i da se vidi da Kornelijevi geni teku njenim venama. Gabi se tako, nakon dugogodišnje pauze vratila na scenu, a pjesma koju je otpjevala naišla je na veliko odobravanje publike.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti