Christopher Anderson tvrdi: Onassis je Jackie zvao udovicom, i želio je uništiti njen ugled samo da bi se lakše razveo

Piše: Redakcija

Svako malo neko objavi poneku pikanteriju iz privatnog života nekadašnje prve dame Amerike Jackie Kennedy. Ovoga puta Christopher Anderson je napisao knjigu “The Good Son: JFK Jr. and the Mother He Loved” u kojoj otkriva neke nove detalje o dvije vrlo moćne porodice; Kennedy i Onassis.

Naime, kao što je poznato Jackie je nakon smrti supruga Johna Kennedyja utjehu pronašla u braku sa grčim bogatašem Aristotleom Onasisom.

Kako tvrdi Anderson, Aristotle Onassis, drugi suprug Jackie Kennedy Onassis, je želio razvod od Jackie, no da bi to dobio, morao je prvo dobro ukaljati njen obraz i narušiti joj ugled.

Prvo je to činio sa ljubavnicom, operskom pjevačicom Mariom Callas. Uprkos činjenici da se 1968. godine zakonski vjenčao sa Jackie, to mu nije smetalo da živi vrlo otvoreno.

Dokaz o tome koliko nije krio svoju vezu sa Mariom je i taj da su mediji nerijetko baš Mariu nazivali Onassisovom pravom suprugom.

Navodno, on je išao toliko daleko da je i sam davao materijal novinarima i paparazzima, pa je tako jedne prilike pozvao fotografe u restoran da ga snime kako vrijeme provodi i uživa u društvu ljubavnice Callas.

– Svi ovdje znaju tri stvari o Aristotleu Onassisu – spavam s Marijom Callas, spavam s Jackie Kennedy i prljavo sam bogat – rekao je jedne prilike Aristotle.

Prema Andersonovoj knjizi, piše “Jutarnji list”,  koja ipak većim dijelom prati život Kennedyjevog sina, otkriva i to da je Aristotle često o Jackie govorio kao o udovici, te ju je zlostavljao sve dok 1972. godine njihov brak nije doživio konačni krah. Kako se Jackie žalila da mediji stalno narušavaju njihovu privatnost, grčki milijarder odlučio je smjestiti vlastitoj supruzi.

Fotografima je, navodno dao tačnu lokaciju i vrijeme gdje će naći Jackie na plaži otoka Skorpios. Već idućeg dana u novinama su osvanule njene golišave fotografije, a onda je Aristotle podnio zahtjev za razvod braka. Međutim, preminuo je prije nego što je sud finalizirao razvod.

[nggallery id=552]

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti