Johnny Depp tužio bivšu suprugu: Prekršila je dogovor u ćutanju, a sada će da plati 50 miliona dolara

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BtTppFTgmkp/

Američki glumac Johhni Depp trenutno se nalazi u Beogradu gdje snima svoj novi film “Minamata”. I dok traju snimanja, na drugoj strani planete, Deppovi advokati pokrenuli su tužbu protiv njegove bivše supruge Amber Heard zbog njene kolumne objavljene u “Washington Postu” u kojoj je napisala kako je “osjetila punu snagu gnijeva javnosti” protiv žena koje progovore o nasilju, aludirajući na navodne događaje koji su se zbili dok je još bila u braku sa slavnim glumcem.

View this post on Instagram

Well-suited in @dzojchen

A post shared by Amber Heard (@amberheard) on

Amber je svojevremeno progovorila o nasilničkom ponašanju Johnny Deppa zbog čega je od glumca uspjela naplatiti 7 miliona dolara, nakon što je sklopljen ugovor između njih u kojem se Amber obavezuje da će o svemu ćutati u javnosti. Kako je njena posljednja kolumna od strane Deppovih advokata shvaćena kao prekršaj u ugovoru, tim advokata pokrenuo je novu parnicu koja bi prema pisanju američke štampe Amber mogla koštati 50 miliona dolara, koliko je glasila klauzula o nepoštivanju ugovora.

Ipak, njeni advokati tvrde kako je ovo samo jedan u nizu pokušaja slavnog glumca da “ućutka” ženu koja je pretrpjela nasilje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti