Steven Spielberg ogorčen posljednjim pobjednicima Oscara: TV filmovi ne smiju biti nominirani

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BqAXWo9F0Kn/

Legendarni holivudski režiser Steven Spielberg oštro je kritikovao način izbora filmova koji su nominirani za posljednjeg Oscara. Spielberg se osvrnuo na načim na koji se b iraju filmovi i naglasio kako bi što prije trebalo da se razgraniče u različite kategorije filmovi koji predstavljaju masovni proizvod filmskih TV kuća poput “Netflixa” i “Marvela” od filmova koji se prave u velikim filmskim studijima. Spielberg će iznijeti svoje mišljenje na nadolazećem sastanku odbora guvernera na Akademiji za filmsku umjetnost i nauku gdje će govoriti o problemu sa kojim se sve više susreću filmski radnici u SAD.

https://www.instagram.com/p/BsYeBIlBRMV/

-Steven se snažno zalaže za razliku između “streaming” filmova i naslova u kinematografima- izjavio je predstavnik Spielbergove kompanije Amblin Entertainment.

Višestruki dobitnik Oscara bio je vidno ljut i razočaran kada je “Netflixov” film “Rome” odnio tri Oscara, dodavši kako pored sve masovnije proizvodnje filmova u TV kućama može ozbiljno ugroziti rad velikih filmskih kompanija koje zapošljavaju na stotine radnika.

https://www.instagram.com/p/Bmr-zKrnR6w/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti