Nenajavljeni dolazak: Meghan Markle i princ Harry došli da izraze saučešće žrtvama Novog Zelanda

Piše: Redakcija

Foto: AFPa

Obučeni u crninu i držeći se za ruke, princ Harry i Meghan Markle iznenadili su sve stigavši u ambasadu Novog Zelanda u Londonu kako bi, u ime kraljevske porodice, odali počast i iskazali žaljenje zbog stravičnog događaja koji se nedavno zbio u toj zemlji, u kojem je život izgubilo 50 nevinih žrtava.

Upravo su ih stanovnici Novog Zelanda nedavno dočekali širom raširenih ruku, tokom njihove prve prekooceanske turneje, stoga je bilo očekivati da će se princ Harry i Meghan Markle pojaviti u njihovoj ambasadi u Londonu kako bi odali počast žrtvama stravičnog zločina koji je potresao novozelandski grad Christchurch u petak.

Čak 50 nevinih ljudi izgubilo je život, a na desetke njih je povrijeđeno kada je u džamiji 28-godišnjak otvorio paljbu na njih. U čast njima u novozelandskoj ambasadi u Londonu otvorena je knjiga žalosti u koju su se upisali Meghan i Harry, a koji stigli totalno nenajavljeni, mimo svih protokola.

Nakon što su glavne predstavnike pozdravili hongijem, tradicionalnim maorskim pozdravom u kojem se dodiruju nosovima, Harry je položio cvijeće, a potom su se upisali u knjigu žalosti, u koju je Meghan napisala:

– Naše najdublje saučešće. Naše misli su s vama.

 

Za ovu priliku Meghan je odabrala i poseban nakit – zlatne naušnice Boh Runga Discologo, koje joj je poklonila premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern. Uz to je kombinirala Aquazzurine crne salonke od brušene kože te torbicu Gucci Broadway.

https://www.instagram.com/p/BvMeGx5hfvv/

https://www.instagram.com/p/BvMeciOnjBx/

https://www.instagram.com/p/BvMqt3UF_2a/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti