Princ William će propustiti prvi rođendan najmlađeg sina: Zbog ovog događaja neće biti uz Kate

Piše: Redakcija

Princ William narednih sedmica održat će niz veoma bitnih sastanaka širom svijeta, zbog čega će po prvi put izostati sa najvažnijeg porodičnog događaja. Kensingtonska palača obavjestila je javnost kako će princ William tokom narednih sedmica otputovati na Novi Zeland kako bi odao poštu stradalim u napadu na dvije džamije u gradu Christchurcu. On će ujedno biti gost novozelandske premijerke Jacinde Ardern zbog čega će najvjerovatnije propustiti prvi rođendan svog sina Louisa, kao i događaj o kojem se govori posljednjih mjeseci, a to je, rođenje njegovog bratanca.

Tokom boravka na Novom Zelandu, William će se susresti s porodicama nastradalih u napadu na džamije, a posjetit će i povrijeđene u napadu koji se još uvijek nalaze u bolnici. Princ je već 16. marta boravio na Novom Zelandu gdje je posmatrao ragbi susret reprezentacija Velsa i Irske.

Tokom svog posljednje boravka na Novom Zelandu, princ William se obratio javnosti rekavši kako je nakon tragičnog događaja, veliki sportski spektakl bio u drugom planu.

-Mislim da bez obzira za koji tim danas navijate, naša srca i naše misli su sa našom novozelandskom ragbi porodicom, posebno u Christchurchu, nakon besmislenog napada koji se dogodio juče. Ragbi porodica je velika zajednica, tako da će se držati zajedno, mislim da ćemo svi svoje misli usmjeriti ka onome što se danas dogodilo, ali svakako, to ne bi trebalo umanjiti značaj velikog sportskog spektakla- izjavio je William za BBC.

Princ William sa svojom supruga, vojvotkinja Kate Middleton ima troje djece, sinove Georga i Lousi, i kćerkicu Charlotte, a britanski mediji uveliko govore o tome kako kraljevski par planira u narednom periodu proširiti svoju porodicu.

https://www.instagram.com/p/BveDyO9FgJx/

Pročitajte još