Mjesečni horoskop za novembar

Piše: Redakcija

OVAN

POSAO: Vi ste samouvjereni kao i uvijek. Imat ćete dosta snage da izgurate sve što ste planirali tokom mjeseca. Iako se bliži kraj godine niste nimalo raspoloženi za stopiranje velikih projekata, posebno oni Ovnovi koji rade u velikim kompanijama. Vrlo ste zahtjevni u svojim zamislima i teško da možete komunicirati na nekom boljem nivou. Inacijativu možete ponekad i drugima ostaviti. Novac će vam biti problem u prvoj dekadi mjeseca. Osjećat ćete da nemate dovoljno, ali kako se bliži drugi dio mjeseca situacija se poboljšava, tako da računajte na stabilizaciju. Kontakt sa inozemstvom će vam biti izazov, posebno za one Ovnove koji planiraju put ili žele da se trajno isele.

LJUBAV: Zanimljiv je početak mjeseca jer daje strast, prenaglašenu erotiku, vezu ili poznanstvo sa osobom koja je mlađa od vas. Lijepo je da imate ista interesovanja, zajedničke planove kako bi mogli unaprijediti tu vašu novu vezu. Oni koji su u braku imat će tajne susrete van braka. Bit će ih više, tako da obratite pažnju da se ne razotkrijete. Ovan u vezi ima namjeru da zajedno s partnerom uloži u neki posao koji bi bio isplativ i dobar za budućnost.

ZDRAVLJE: Žene jako moraju da povedu računa o urogenitalnom traktu. Muški Ovnovi neka obrate pažnju na prostatu i kosti. Zdravlje će vam cijelog mjeseca biti načeto. Ne zanemarujte ga.

BIK

POSAO: Početak mjeseca je obilježen finansijama. Dosta se sve vrti oko toga. Vi ste svjesni situacije u kojoj se nalazite, svjesni ste da vam posao koji ste zamislili nije toliko naklonjen, ali niste neko ko odustaje. Baš naprotiv, gurate kako sebe tako i druge u sve više i više angažovanje. Novac će biti od početka mjeseca, tako da nećete biti u krizi. Važan je odnos sa saradnicima. Greške koje ste imali ranije sada bi mogle da se iskristališu. Važan je odnos s poslovnim partnerima, posebno ako su to stranci koji neće da pokažu milost ili diplomatiju već će biti strogi i zahtjevni. Mogi pripadnici ovog sazviježđa raskinut će poslovni dil, jer ne žele biti pod prevelikim ili previše stresnim autoritetom.

LJUBAV: Dobar mjesec za ljubav za sve pripadnike ovog sazviježđa. Sijate i djelujete na suprotan spol poput magije. Privlačite pažnju gdje god se nađete. Zanimljivi ste ne samo po svom izgledu, već i po svojoj karizmi. Inspirišete patnera na sve moguće načine. Dobro bi bilo da odete na neki kraći odmor, posebno oni koji su slobodni jer možete tamo da upoznate nekog. Sve u svemu mjesec je pun ljubavnih iskustava.

ZDRAVLJE:Bilo bi dobro da obratite pažnju na digestivni trakt koji može biti osjetljiv u ovom periodu.

BLIZANCI

POSAO: Potrebno je da napravite prave izbore. Početkom mjeseca imate dobru priliku da ostvarite saradnju sa saradnicima koji dolaze iz raznih dijelova svijeta. Osoba koja je na položaju može vam pomoći. Dosta profesionalnih sugestija i izazova će dobro doći ako još budete imali dobre saradnike poput Vodolije, Škorpije ili Vage. Jako je važan novembar za sve Blizance jer vam se „lomi“ profesionalna sudbina. Ukoliko imate dugovanja, onda gledajte da to izgladite i da krenete boljim putem. Imate volju da radite dalje i unosite nove ideje što je svakako dobro za sve pripadnike ovog znaka jer vas to sve čini nadahnutim i spremnim za rad.

LJUBAV: Slobodni Blizanci imat će izazove na radnom mjestu. Bit će tu više osoba koje bi vam se dopale, pa se može desiti da upadnete u mrežu sopstvene iluzije ili da pretjerujete u zahtjevima prema osobi kojoj se sviđate. Nije dobro da napravite grešku prema jednoj Djevici koja žarko želi biti pored vas. Druga polovina mjeseca je prikazana kroz one Blizance u braku. Oni će imati veću sreću i zadovoljstvo. Dobar mjesec prije svega za porodicu, djecu, porodična okupljanja, slavlja.

ZDRAVLJE: Bubrezi, krv, pritisak su slaba tačka tokom mjeseca. Važno je da se ne iscrpljujete previše, izlažete bespotrebnoj hladnoći i bit ćete upola zdraviji.

RAK

POSAO
Tokom ovog mjeseca nije vam bitan samo novac već i prestiž. Očekujete da dobijete nagradu, unapređenje. U pravom trenutku ćete reagovati kroz dobru komunikaciju sa saradnicima. Svakako da će vam oni pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Mogi će imate previše obaveza oko otvaranja privatnog biznisa. Druga polovina mjeseca će vam biti lakša jer ćete iz ljubavi i zabave da radite ili bar lakše podnesete obaveza. Bit ćete uspješni oko poslova koji se bave između ostalog veleprodajom, hemijskim preparatima, možda najbolje kozmetikom.. Oni koji ne rade morat će da se opuste ili potraže pomoć prijatelja koji bi pronašao adekvatan posao.

LJUBAV: Ljubavna harmonija je najvažnija za jednog Raka. Kako god bili -u vezi, braku ili sami-možete da iznesete tu energiju. Ako ste u stalnoj vezi imat ćete divan period pun strasti, strast koju niste dugo imali. Partner koji je udaljen od vas kilometrima sada će biti bliži. Putujete u posjetu ili on dolazi kod Vas. Slobodni Rakovi imaju susret s osobom koja ne živi u vašoj državi. Važno je da ste oboje slobodni, da neko nije u vezi ili braku.

ZDRAVLJE: Prva polovina mjeseca je otežana kroz slabiji imunitet. Pokušajte da se hranite drugačije, čajevima, zdravom vodom, izbjegnite razne upale.

LAV

POSAO: Prvi dio mjeseca je vezan za putovanja. Imat ćete posla preko glave ukoliko budete radili poslove koji zahtijevaju put u inozemstvo i nazad. Ukoliko budete sarađivali s Vodolijom možete napraviti posao koji će vas pokrivati narednih par mjeseci. Druga polovina mjeseca je otvorena za one kreativce koji vole umjetnost i poslove koje donose zaradu na taj način.

LJUBAV: Imat ćete unapređenje ljubavnog života. Sve ćete podrediti osobi koja bi vam pružila svo zadovoljstvo ovog svijeta. Lijepo poznanstvo, susret, nova veza, sve je otvoreno da uspijete na emotivnom polju. Oni koji su u braku mogu biti tokom mjeseca razdvojeni. Opredijelit ćete se za posao, rad, tako da nećete biti blizu svojih bližnjih, ali to ne znači da Vi ne mislite na njih. Sve što radite, radite da bi vaša porodica uživala.

ZDRAVLJE:  Morate da pazite na kosti. Mogući su problemi s krvnim pritiskom. Obratite pažnju na tijelo da ga previše ne iscrpljujete.

DJEVICA

POSAO: Do sredine mjeseca bit će naglašena energija na poslu. Imat ćete osjećaj da niste u stanju stati. Mnogo obaveza, posla, saradnika. Defile kroz firmu, kompanije, bit će previše toga. Pitanje je samo da li možete sve to izdržati. Ako radite u velikoj kompaniji onda ćete od nadređenih dobiti zadatak koji morate odraditi. Ukoliko ste vlasnik firme ili nekog manjeg privatnog objekta, bit ćete u prilici da napravite saradnju ili ortakluk s osobom iz inozemstva. Morate popraviti finansije. Druga polovina mjeseca je stabilnija i tu se nadate naplati i boljim finansijama.

LJUBAV:Dobra komunikacija, volja, druženje daju da se opustite i prepustite ljubavi. Bit ćete upućeni na osobu koja je spremna sve za ljubav da pruži. Može vas podstaći jedna Vodolija ili Bik koji čeka duži period na vašu odluku. Djevice u braku mogu imati i loših dana da niste u stanju da se dogovorite ili da jedan drugog previše nervirate, kontrolišete. Morate da se trudite da imate bolje dane jer ako tako ostavite stanje, može da potraje. A sigurno niste neko kome treba takav život.

ZDRAVLJE: Disajni putevi osjetljivi. Vaš vladar Merkur u početku mjeseca je u Škorpijonu, kasnije kretanje kroz Strijelac može da donese problem pluća.

VAGA

POSAO: Dobar mjesec za Vage. Mada, generalno vi ste neko ko kad radi uvijek ima uspjeha. Novac će vam biti veoma važan, prije svega potreban zbog ulaganja. Potrebno vam je da nađete brži i efikasniji način da pokrenete posao i ljude oko vas. Druga polovina mjeseca je značajna jer ćete imati priliku da proširite posao i upoznate nove ljude koji mogu da vam pomognu oko posla.

LJUBAV: Potreba za avanturom je naglašena. Oni koji su u braku ili vezi imat će priliku da se otisnu u tajnu vezu. Za vas će privlačan biti jedan Strijelac koji želi da vam pokloni ljubav i srce. One Vage koje su slobodne moraju da se okrenu ljubavi s Vodolijom ili Blizancima. Nekako će oni pokazati pravu ljubav i iskrenost. Prihvatite šansu koja vam se pruža.

ZDRAVLJE: Prehlade, bolan donji dio kičme. Ne pretjerujte s radom.

ŠKORPIJA

POSAO: Zanimljiv mjesec za sve pripadnike ovog znaka. Imate odlične aspekte da se pokrenete na nove projekte. Sijate i zračite posebnom snagom i energijom. Fatalni ste za okolinu i sve one koji žele da rade sa vama. Razmišljate duboko o svakom potezu, a bit će vam potrebna i diplomatija. Karijera vam je u usponu i imate priliku da radite i u inozemstvu. Posebno tokom sredine mjeseca ili pred kraj novembra. Novac koji očekujete u većoj količini možete zaraditi zahvaljujući utjecajnom prijatelju.

LJUBAV: Imate rijetko dobar period za ljubav i stabilizaciju. Niste neko ko želi samo avanturu. Ovo je period kada srećete subinsku osobu, fatalnu ličnost koja će vas ostaviti bez daha. Nova ljubav proisteći će iz poznanstva ili na poslu. Osvojit će vas i možete računati na stabilnost veze. Druga polovina mjeseca je naglašena za one koji su već u braku ili dužoj vezi. Razmišljate o uvećanju imovine. Ovo može da bude dobar period za sve žene koje žele ostati u drugom stanju. Plodnost je pojačana, šanse za trudnoću su veće.

ZDRAVLJE: Potrebno vam je da se više krećete, fitness, sport su naglašeni za ovaj period kao vid iscjeljivanja.

STRIJELAC

POSAO: Odličnog ste raspoloženja. Sve vam je naglašeno kroz jaku psihu i dobro raspoloženje. Imat ćete dosta posla, posebno ako idete u inozemstvo i ako su ti poslovi vezani za spoljni svijet. Dobre aspekte imate za sve poslove veletrgovine, poslove s medijima, hotelima, restoranima, luksuznim putovanjima. Možete biti i PR u nekom velikom kompleksu. Druga polovina mjeseca je naglašena za one koji rade kancelarijske, ekonomske poslove. Dosta naporan mjesec. Od te vrste posla možete jako da se umorite više psihički nego fizički. Gledajte da sebi unesete raznolikost, kretanje, druženje. Lakše ćete podnijeti sve teškoće.

LJUBAV: Privlači vas strast. Nešto novo vam se dešava. Ukoliko ste u braku onda morate da pokažete izvjesnu toleranciju za odnos u toj zajednici. Mislite često na sebe, nije vas briga za osobu koja živi s vama. Ponekad ste pretjerano sebični. Vaša zadovoljstva su na cijeni. Ali oni Strijelci koji su slobodni veoma su zainteresovani za iskrenu ljubav i osjećanja. Slijedi udvaranje Bika. Možda ćete ući u vezu sa Vagom, ali izgleda da će vas najviše oduševiti osoba iz znaka Vodolija.

ZDRAVLJE: Niste baš dobro sa zdravljem. Vi ste po prirodi optimistični, ali morate da povedete računa o svemu. Posebno obratite pažnju na butnu kost, kukove. Možete biti i vezani za pritisak ili neredovnu ishranu.

JARAC

POSAO:  Vi ste konačno odlučili mnogo toga vezano za posao. Niste opterećeni ali isto tako dobro planirajte kako da organizujete posao koji želite sami raditi. Ovan, Lav pa i sumnjičavi Strelac mogu vam biti od pomoći. Zajedno možete mnogo toga postići. Interes svi imate i zajednički rad će se isplatiti. Druga polovina mjeseca je dobra za one koji žele stvoriti nove kontakte ili dobiti neko unapređenje. Jedan važan ugovor ćete potpisati.

LJUBAV: Emotivni ste. Sve više želite pokazati ljubav i osjećanja. Potreban vam je neko iskren. Bit ćete u dobrom periodu u prvoj polovini mjeseca. Preko prijatelja ili na nekim većim skupovima možete očekivati lijepo poznanstvo. To će biti osoba koja ima lijepe manire, vaspitanje, dobar posao. Druga polovina mjeseca je više prikazana kao period tajnih ljubavnih veza. Ovdje su prikazani svi koji su već u braku ili vezi, a žele se okrenuti ljubavnoj aferi. Morate biti pažljivi jer tajna ljubav koju imate može biti veoma intrigantna ličnost i samim tim pokušati da razotkrije vašu tajnu.

ZDRAVLJE: Koristite liječenje alternativnim metodama. Povedite računa o digestivnim traktu. Moguć gastritis ili previše uzimate hladnu tečnost, ljute začine, kisele, koje vam oštećuju grlo.

VODOLIJA

POSAO: Savršeni ste kada sami radite. Imate dosta toga da pokrenete i nećete se okrenuti čekanju i prepuštanju sudbine. Posao koji je pred vama dat će dosta saradnika o kojima morate da brinete ili da ih dodatno edukujete. Sebe ste postavili za autoritet i tako će biti. Bitne su vam informacije o svim osobama koje rade u vašem okruženju, a posebno o poslu koji vam slijedi. Nije važno da postavljate svoje lične interese jer ćete tako izgubiti povjerenje svih koji budu uz vas sada. Druga polovina mjeseca je dobra za one koji se bave humanitarnim radom ili nekim drugim socijalnim pitanjima. Novac dolazi od treće sedmice u mjesecu.

LJUBAV: Povratak na staro ne treba da bude, jer ovaj mjesec donosi mnoge mogućnosti za susret sa novim partnerom koji može da izmijeni dalji emotivni tok. Ipak mislite na jednog Lava koji vam je muke zadao tokom ljetnog perioda. Volite strast i neki novi izazov, ali isto tako volite da imate i pravu ljubav. Bilo bi dobro da se posvetite jednoj Djevici ili Škorpiji. Za Vodolije koje su u braku preporuka da odu na neko lijepo mesto puno zelenila i čistog vazduha.

ZDRAVLJE: Morate voditi računa o svom organizmu posebno u hladne dane jer kasnije možete imati ozbiljnijh posljedica. Previše se iscrpljujete.

RIBE

POSAO: Ambicioznost, imaginacija, volja su faktori koji vas opisuju tokom mjeseca. Morate se potruditi da radite što više da istaknete koliko ste ustvari ambiciozni i neće biti problema. Ovo je inače odličan mjesec za sve one koji žele započeti nešto novo, posebno ako je to iz sfere umjetnosti. Druga polovina mjeseca može biti okrenuta onim pripadnicima znaka koji se bave naukom, istraživačkim radom. Dobar period za odlazak u inozemstvo je od 12. do 26. novembra. Novac vam stiže preko osobe rođene u znaku Ovan, Vaga ili Škorpija.

LJUBAV: Potrebna vam je osoba koja će vam pomoći da bolje sagledate svoje unutrašnje biće. Može to da bude Škorpijon ali Vi nekako više težite vazdušnim ili vatrenim znakovima. Ovo je idealan period za sve one koji žele da se upuste u vezu s nekim ko je van vaše države. To može biti prije svega dobra komunikacija, pa samim tim šansa za razvoj ljubavne priče. Druga polovina mjeseca je opisana za one Ribe koje imaju vezu, a žele promjene. Bilo bi idealno da se otvorite i kažete jedan drugom šta želite.

ZDRAVLJE: Skloni ste raznim infekcijama, bakterijama. Morate paziti da ne konzumirate previše alkohola, jer narušavate nivo šećera u krvi, pa samim tim razvoj stvaret pogodno tlo za bakterije.

Izvor: Nadlanu.com

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti