Knjiga Michelle Obama prijeti da postane najprodavanija biografija u historiji SAD

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/BoSYl41AxzA/

Iako je njena uloga prve dame SAD odavno okončana, Michelle Obama nastavila je blistavu karijeru i nakon okončanja predsjedničkog mandata njenog supruga Baracka Obame. Sada poznata kao influenserica i modna ikona, Michelle bi se uskoro mogla okititi laskavom titulom. Naime, njena knjiga memoara “Becoming” mogla bi postati najprodavaniji bestseler u historiji SAD. Prema riječima koje stižu iz izadavačke kuće “Penguin Random House owner Bertelsmann”, njena knjiga do sada je prodata u više od 10 miliona kopija, od kada je u prodaju puštena tokom novenbra 2018. godine.

Predstavnik poznate izdavačke kuće Thomas Rabe je na konferenciji koja je održana juče istakao kako je najveći broj kopija prodat tokom kraja protekle godine, dodavši kako bi njena knjiga uskoro mogla postati najprodavanija knjiga memoara u historiji SAD.

Prema pisanju “Bloomberga”, njena priča o životnom putu od Chicaga do Bijele kuće, mogla bi ostvariti najveću zaradu još od 2007. godine, koja se mjeri desetinama miliona dolara. Upravo je njena biografska knjiga potstakla njenog supruga i bivšeg američkog predsjednika da tokom naredne godine i on objavi svoje memoare, a sudeći koliku pažnju i naklonost imaju kod američke javnosti i čitalačke publike, nema sumnje bi njegovi memoari mogli dostići još veću popularnost.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti