Zoran Kesić u Sarajevu: Sve je spremno za legendarni nastup

Piše: Redakcija

Zoran Kesić dolazi u Sarajevo 6. aprila, a nastupit će u Domu mladih u 20 sati. Popularni kritičar i voditelj emisije „24 minuta“ predstavit će se sa svojom priredbom “Kesić, priče i pesme”. 

Organizatori su nam saopćili da su očekivali veliku potražnju za nastup Zorana Kesića, jer je slično bilo i kada je gostovao 5. maja prošle godine, ali sad se pribojavaju da neće biti dovoljno ulaznica za sve koji žele prisustvovati priredbi. Zorana Kesića poznajemo kroz satiričnu emisiju “24 minuta”, gdje na originalan način analizira aktuelna politička, kulturna i društvena dešavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i ostalim zemljama u okruženju. 

– Za humor mogu da kažem da proizlazi iz onoga što nam se dešava i u čemu živimo, nama kao neki ventil dođe da stvaramo humor i satiru. U sretnim, bogato uređenim društvima, humor nije toliko gorak, opor kao ovaj naš. Nažalost, po nas građane, mi imamo mnogo materijala za našu satiričnu obradu, a pod materijalom podrazumijevam laž, glupost, patetiku, melodramu, nedosljednost, sve ono što naši političari rade. Tako da iz života koji živimo, iz vijesti koje čitamo proizlazi naš humor, takav nam je život, a takav nam je i humor – rekao je Kesić u intervjuu za naš magazin. 

“Kesić, priče i pesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.  

Za svaki nastup u drugoj državi autor priprema dio materijala namijenjen baš toj državi i gradu u kome nastupa.

– Volim smisao za humor, srdačnost, gostoljubivost. Volim što se razumijem i skapiram na prvi pogled s ljudima u Bosni, barem tamo gdje sam bio. Mislim da imamo slične probleme, i na sličan način se nosimo s njima, dakle duhom, humorom, kao najjačim oružjem, kao odbrambenim mehanizmom od tih nedaća koje nas okružuju, uglavnom ekonomskih (smijeh). Bosna je uvijek bila tradicionalno leglo dobrog humora, ranije i osamdesetih godina, tu je sve počinjalo. Kada sam bio u Sarajevu, rekao sam da je od vas sve počinjalo, i odnosilo se na muziku, na film i na humor, pa nek počne opet, u smislu da se ponovo vratimo duhu koji je krasio Sarajevo, i da mi ostali iz Regiona budemo inspirisani.

Kartu možete kupiti na platou Skenderija, BKC Artikulacija, Ferhadiji ili preko sistema kupikartu.ba.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti