Zvijezda Game of Thronesa Sophie Turner priznala ko zarađuje više od nje

Piše: Redakcija

Foto: Instagram
https://www.instagram.com/p/Btlz0ZcBBOw/

Sophie Turner zvijezda popularne serije Game of Thrones nedavno je otkrila kako je za ulogu Kit Haringston zaradila manje novca od lika koji glumi njenog njenog brata u ovoj seriji Jona Snowa. Također je otkrila da je on imao veću radnju i više noćnih snimanja. Britanska glumica koja podržava Time’s Up pokret i rodnu ravnopravnost u industriji zabave kazala je da je malo zeznuto zahtjevati jednaku platu na hit seriji HBO-a.

View this post on Instagram

Lady of Winterfell. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

– Kit Harington glumi brata Jona Snowa, kralja na sjeveru, i dobio je više novca od mene, ali je imao veću priču. I za posljednju epizodu on je imao nešto ludo poput 70 noćnih snimanja, dok ja nisam imala toliko. Kazala sam mu: „ Znaš šta zadrži taj novac“- kazala je Sophie.

View this post on Instagram

#LouisVuitton #LVconnected

A post shared by Sophie Turner (@sophiet) on

Druge zvijezde ove popularne serije također su kazale da su noćna snimanja pucnjave bile jako naporne pogotovo u 8 sezoni, a čija snimanja su trajala 11 sedmica, zahtjevala su 750 ljudi, a snimljene su pri izrazito niskim temperaturama.

Glumica je istakla i da su izvršitelji voljni poslušati kada im se kaže želim više novca ali da tako stvari ne završavaju, već da znaju potrajati. Budući da je velika pristalica #METOO pokreta, kazala je i da joj se sviđa što zvijezde mogu tražiti raznovrsniju i ravnopravniju ulogu. Istakla je i da se danas radna snaga sastoji jednako od muškaraca i žena.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti