Zvijezda “Očajnih kućanica” s kolegicom na sudu: Prijeti im pet godina zatvora

Piše: Redakcija

AFP

Zvijezde serije “Očajne kućanice” Felicity Huffman i Lori Loughlin pojavile su se nedavno na novom ročištu u Bostonu gdje im sudsko vijeće zbog bojazni od bjekstva iz zemlje, oduzelo pasoše. Slavne glumice koje su se prije mjesec dana našle u sred skandala nakon što je otkriveno da su zajedno sa još 50 roditelja dali mito kako bi njihova djeca bila primljena na prestižne univerzitete. Glumice su ujedno, i najpoznatije među nekoliko desetina uglednih porodica koje su svojim uticajem i novčanim naknadama pokušale podmititi profesore i članove prijemnih komisija koji bi “progledali kroz prste” njihovoj djeci, koja do tada, nisu ispunjavala potrebne uslove za prijen na neke od najprestižnijih univerziteta u SAD.

Naime, Felicity Huffman je optužena da je platila 15 hiljada dolara kako njena starija kćerka Sophia imala što bolje rezultate na prijemnom ispitu. Prema optužnici, njen suprug, glumac William H. Macy i Felicity platili su mito u obliku donacije fondaciji koju je osnovao William Singer, kako bi profesori koji su bili zaduženi za pregled testova, ispravio netačne odgovore njene kćerke. Oni su takođe, s istim profesorom dogovorili da sličnu situaciju ponove na prijemnom njihove druge kćerke Georgie.

S druge strane, glumica Lori Loughlin i njen suprug, dizajner Mossimo Giannulli, osumnjičeni su da su 2016. i 2017. godine fondaciji “William Singer” platili čak pola miliona dolara kako bi njihove dvije kćeri, Isabella i Olivia bile primljene u univerzitetski veslački tim, čime bi njihov prijem na fakultet bio znatno olakšan.

Mediji u SAD pišu da je zahvaljujući saradnji Williama Singera, koji se izjasnio krivim, što je istražiteljima pomoglo da lakše dođu do dokaza, koji su dobijeni prisluškivanjem telefonskih razgovora i e-mailova koje su glumice razmijenjivale sa predstavnicima univerziteta koji su takođe uključeni u ovaj skandal.

Iako niti jedna od glumica još uvijek nije potvrdila niti priznala učešće u pomenutim skandalima, postoje informacije kako bi moglo doći do dogovora između optuženih i tužilaštva čime bi glumice i njihovi muževi izbjegli petogodišnju zatvorsku kaznu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti