Novosti

Donald Trump nikako da riješi svoj problem s kišobranima: Najveći gafovi američkog predsjednika

Foto: AFP

Američki predsjednik nikako ne voli kišu u Americi, jer svako malo izađe neki novi gaf s kišobranima. On ih naprosto mrzi, još od prošle godine kada je izašao video kada je prilikom ulaska u avion Air Force One nije ni pokušao zatvoriti kišobran, nego ga je samo ostavio na setepenicama da stoji neko vrijeme, a predpostavlja se da ga je zatvorio i unio agent Tajne službe.

Čini se da od tada Donald Trump još uvijek nije savladao gradivo, jer se u posljednjih nekoliko dana dogodio i novi gaf. Trump je ponovo ulazio u svoj predsjednički avion i ne samo da je kišobran ostavio na stepenicama nego ga je uhvatio jedan od članova njegovog osoblja. Sve te situacije s kišobranom izuzetno zabavljaju javnost i svi raspravljaju zna li Trump uopće zatvoriti kišobran ili je samo lijen i nepristojan.

Ovakvi gafovi s kišobranima kod Trumpa su uobičajeni, a javnost ga je prozvala nakon što su procurile fotografije u javnost gdje Donald nije htio podijeliti kišobran s njegovom porodicom. Naime, na povratku u Bijelu kuću s porodičnog odmora na Floridi porodicu Trump uhvatila je kiša, a  fotografi su pak uhvatili Trumpa kako je tokom ukrcavanja u avion veliki kišobran uzeo samo za sebe da ne bi pokisnuo, dok su njegova supruga Melania i sin Barron izvisili.