Sarajevo ljubav to je, moj putniče!

Piše: Redakcija

Povodom 06. aprila, rođendana grada Sarajeva, Željezničarsko kulturno-umjetničko društvo „Željezničar“ upriličilo je manifestaciju naziva „Sarajevo ljubav to je, moj putniče!“ u auli Željezničke stanice u Sarajevu. Brojni posjetitelji bili su oduševljeni nastupima Horske sekcije, Ansambla „Sevdalinke“, Orkestra i solista: Nermine Smajlović, Indire Pindžo i Esada Omerovića, članova ŽKUD-a.

Manifestaciju su svojim učešćem uveličali i gosti: Vokalna grupa i Orkestar Višegradskog kulturnog centra u Sarajevu, Plesni klub „Romantik sevdah dance“ i solistica Senada Beglerović.

– Ovo manifestacija je naša tradicija. Svake godine, povodom 06. aprila, ŽKUD „Željezničar“ svom gradu Sarajevu, uz pjesme i igre, čestita rođendan i iskaže želju da svi zajedno s njim budemo sretniji, bolji i zadovoljniji. Iduće godine naše Kulturno-umjetničko društvo slavi 75 godina postojanja i rada i tim povodom ćemo organizirati mnogo zanimljivih manifestacija, čemu se svi radujemo – izjavila je Jasminka Šahinagić, sekretarka ŽKUD „Željezničar“.

ŽKUD „Željezničar je jedno od najstarijih kulturno-umjetničkih društava u Bosni i Hercegovini. Osnovano je 30. oktobra 1945. godine i nosilac je brojnih priznanja s međunarodnih festivala i smotri folklora, muzike i narodnog stvaralaštva, a dobitnik je i Spomen-plakete grada Sarajeva.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti