Oskarovac je zbog klevete dobio četiri miliona odštete

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM
https://www.instagram.com/p/j2okB_wKdh/

Poznati holivudski glumac Geoffrey Rush proteklog četvrtka dobio je nešto više od 600 hiljada dolara odštete, što je više od 4 miliona kuna, na ime tužbe koju je pokrenuo protiv jednog australskog tabloida. Oskarovac je tužbu pokrenuo protiv tabloida “Daily Telegraph” nakon pisanja ovog lista da se Rush nedolično ponašao prema jednoj kolegici tokom predstave “Kralj Lear”. Glumac je pokrenuo tužbu nakon što je poznati tabloid serijom tekstova iznio niz optužbi na račun gluma zbog njegovog ponašanja prema svojim kolegam.

-Bio je to senzacionalistički članak najgore vrste- izjavio je sudija Michael Wigney u sudnici u Sydneyju.

Ubrzo nakon pisanja “Daily Telegrapha”, još nekoliko tabloida iz Velike Britanije i SAD iznijeli su niz kranje spornih tekstova o slavnom glumcu, ali Rush još uvijek nije odlučio da li će i protiv njih pokrenuti slične parnice.

-U ovom slučaju nema pobjednika. Bilo je jako stresno za sve uključene strane- istakao je Rush pred novinarima nakon suđenja.

View this post on Instagram

Paparazzi photo. I repeat: please DON'T SMOKE

A post shared by Geoffrey Roy Rush (@geoffrey_rush) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti