Luksuzne kreme sa kavijarom, izmetom slavuja i spermom

Piše: Redakcija

Većina luksuznih  krema i losiona posljednjih godina promovira ekološki prihvatljive sastojke, te su to najčešće materije koje nalazimo u prirodi.Iako njihovo korištenje ima efekta, mnogi se neće obradovati kad pogledaju šta se sve to krije iza preparata zvučnih imena koji nude „mladost“ iz kutijice.

1. Kavijar

Kavijar se koristi u preparatima protiv starenja kože već decenijama jer stimulira regeneraciju kože. Sadrži puno proteina i vitamina koji pomažu da vaša koža bude sjajna.

2. Alge

Jedan od najučinkovitijih sastojaka najskupljih krema su alge. Izuzetno su korisne za kožu jer je hidratiziraju, hrane i zatežu.

3. Placenta

Mnogo najučinkovitijih krema za lice koje pomažu borbi protiv starenja u svom sadržaju imaju placentu ili posteljicu.Ona sadrži velike količine proteina i hormona koji su odlični za smanjenje bora.

4. Sluz od puža

Ova vrsta sastojka se koristi već nekoliko godina, proizvođači tvrde da uz pomoć njihovih proizvoda možete osvježiti ten i pobijediti bore. Sluz od puža većina hvali zbog sposobnosti da regeneriše kožu i ukloni ožiljake. Osnovno na čemu se insistira je prirodno porijeklo sastojka.

5. Izmet slavuja

Već nekoliko godina u većini salona u Americi u ponudi je japanska maska od izmeta slavuja. Ovaj tretman pomaže da se postigne porculanski ten. Gejše su koristile ovu masku za dubinsko čišćenje i izbjeljivanje kože. Urea iz ptičjeg izmeta sadrži vlagu i nakon peelinga ostavlja mekanu i elastičnu kožu.

6. Ambra,  izlučevina kita

Ovaj sastojak se često koristi u parfemima i kao miris preparata za njegu kože, zbog sposobnosti da smanji stepen isparavanja. Inače, riječ je o neprobavljivom ostatku lignji koju kit izbacuje van.

7. Sperma

Da, koristi se i sperma. I to zbog antioksidansa spermin, koji je odličan kao ovlaživač i smatra se da je 30 puta jači od vitamina E u zaceljivanju opekotina od sunca i održavanju kože zdravom. Sperma od bika se reklamira naročito poboljšava sjaj kose.

Pročitajte još